24 Σεπ 2007

Ο κύπριος γιατρός Χαράλαμπος Χαραλάμπους βουλευτής Κερκύρας του ΚΚΕ (1/1)


Ο κύπριος γιατρός Χαράλαμπος Χαραλάμπους βουλευτής Κερκύρας του ΚΚΕ ΠΗΓΗ: ΡΙΚ (Εκπομπή 7 Μέρες Κύπρος - 22/09/2007).

19 Σεπ 2007

Η εκλογή του κύπριου γιατρού Μπάμπη Χαραλάμπους ως βουλευτή Κερκύρας του ΚΚΕ

Πήρε συγχαρητήρια από τον Δημήτρη Χριστόφια
Ένας δικός μας στην Κέρκυρα
Η εκλογή του Κύπριου Χαράλαμπου Χαραλάμπους στη Βουλή των Ελλήνων μόνο έκπληξη δεν ήταν για τους Κερκυραίους και το ΚΚΕ. Η δράση του στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και γενικότερα στην τοπική κοινωνία, τον κατέστησαν γνωστό και ιδιαίτερα δημοφιλή. Δεν ήταν η πρώτη φορά που πήρε μέρος στις Βουλευτικές εκλογές. Είχε κατέλθει υποψήφιος και στις προηγούμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Ήταν, επίσης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος του στις Νομαρχιακές εκλογές. Στις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές το ΚΚΕ κατάφερε να διπλασιάσει τη δύναμη του και να φθάσει στο 14,94% γεγονός που θεωρείται μεγάλη επιτυχία. Ο ίδιος κατάφερε να εξασφαλίσει πάνω από 8.000 σταυρούς προτίμησης. Ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους γεννήθηκε το 1949 στη Γεροσκήπου και σπούδασε ιατρική στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται ως χειρουργός στο κρατικό νοσοκομείο της Κέρκυρας από το 1987. Είναι παντρεμένος, έχει 3 παιδιά και 2 εγγόνια. Ορισμένοι πολιτικοί του αντίπαλοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν ως επιχείρημα την κυπριακή του καταγωγή για να μην τον ψηφίσουν, όμως όπως εξήγησε ο ίδιος στον "Π" οι ψηφοφόροι τούς αγνόησαν. Το Κυπριακό αν και δεν ήταν στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., για το ΚΚΕ ήταν στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας. Ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους δήλωσε υπερήφανος που θα βρίσκεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και θα μπορεί να υπερασπίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ο ίδιος όπως συνηθίζει να λέει είναι πάνω απ΄ όλα Κύπριος και θα προσπαθήσει και μέσα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο να συμβάλει στην προώθηση μια δίκαιης και βιώσιμης λύσης. Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα είναι αδύναμη και θα έχει να αντιμετωπίσει μια ισχυρή αριστερή αντιπολίτευση. Για την προοπτική ενοποίησης της Αριστεράς ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι δεν είναι εφικτή διότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μια πολιτική συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στο συνδικαλιστικό κίνημα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους είναι μέλος του ΑΚΕΛ και προσωπικός φίλος του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί τη Δευτέρα.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΝΟΣ

Κωδικός άρθρου: 741255

ΠΟΛΙΤΗΣ - 19/09/2007, Σελίδα: 4

15 Σεπ 2007

Προεκλογική Εκδήλωση Υποψηφίων του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. στην Κυπριακή Εστία (1/1)


Προεκλογική Εκδήλωση στην Κυπριακή Εστία στην Αθήνα που διοργάνωσε η Δημοκρατική Κίνηση Κυπρίων Εργαζομένων.
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. στην Β΄Αθήνας Σοφία Παπαδόγιαννη και Μάκης Μπαλαούρας, συζητούν με Κύπριους ψηφοφόρους της εκλογικής τους περιφέρειας τις θέσεις του κόμματος τους.

2 Σεπ 2007

Συνέχεια στην κόντρα ΑΚΕΛ - Λιλλήκα (1/1)

Συνέχεια στην κόντρα ΑΚΕΛ - Λιλλήκα
Λεκτική διαμάχη μεταξύ του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ και υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του στελέχους του ΑΚΕΛ, τέως ΥΠ.ΕΞ., Γιώργου Λιλλήκα.
ΠΗΓΗ: Δελτίον Ειδήσεων ΡΙΚ - 1/9/2007.

1 Σεπ 2007

Κύπριοι εθελοντές ανταποδίδουν σε ήρωα του ΄74 (1/1)

Κύπριοι εθελοντές ανταποδίδουν σε ήρωα του ΄74

Κύπριοι πυροσβέστες σώζουν από τη φωτιά το σπίτι μιας οικογένειας σε χωριό της Αρκαδίας που 33 χρόνια πριν έχασε ένα από τα παιδιά της στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής.
ΠΗΓΗ: Δελτίο ειδήσεων ΡΙΚ, 1/9/2007(αναμετάδοση ρεπορτάζ της ΝΕΤ).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget