22 Μαρ 2008

Το οδόφραγμα της Λήδρας - τέλος εποχήςΤο οδόφραγμα της Λήδρας - τέλος εποχής

Το ντοκιμαντέρ «Το οδόφραγμα της Λήδρας - τέλος εποχής», αποτελεί μια νέα παραγωγή του blog «συντυχάννουμε» αφιερωμένη στη πρώτη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων Χριστόφια – Ταλάτ, που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 21 Μάρτη 2008.
Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η εξεύρεση μιας νέας διαδικασίας για επανέναρξη των συνομιλιών με σκοπό την όσο το δυνατό συντομότερα επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Στο περιθώριο ωστόσο της συνάντησης και μέσα στα πλαίσια της δημιουργίας ενός καλού κλίματος στις σχέσεις των δύο πλευρών, συμφωνήθηκε, με τη συμβολή και των Ηνωμένων Εθνών, η ανακοίνωση της άμεσης διάνοιξης του οδοφράγματος της Λήδρας.
Ελπίζοντας πως η ενέργεια αυτή τελικά θα πραγματοποιηθεί χωρίς καμία απρόσμενα δυσάρεστη εξέλιξη, σας καλώ μέσα από το σημερινό video, να γνωρίσουμε την ιστορία της οδού Λήδρας από τα μεταπολεμικά χρόνια μέχρι και τις μέρες μας…
Αντώνης

14 Μαρ 2008

Οι προεκτάσεις της εκλογής του Δ. Χριστόφια


Οι προεκτάσεις της εκλογής του Δημήτρη Χριστόφια
Συνέντευξη των καθηγητών Ιωσήφ Ιωσήφ και Ζεκί Μπεσικτέπελι
Από την εκπομπή Biz - Εμείς
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου 5 Μάρτη 2008

8 Μαρ 2008

Η Ελληνική Αριστερά χαιρετίζει τη νίκη του Δημήτρη ΧριστόφιαΗ Ελληνική Αριστερά χαιρετίζει τη νίκη του Δημήτρη Χριστόφια

Η μεγάλη νίκη της αριστεράς στην Κύπρο με την ανάδειξη του Δημήτρη Χριστόφια στο ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, γέμισε με συγκίνηση την ψυχή του κάθε αγωνιστή για σοσιαλισμό,του κάθε ακτιβιστή για την ειρήνη, του κάθε κομμουνιστή ιδεολόγου.
Ο Δημήτρης Χριστόφιας , όσο και αν μας φαίνεται παράξενο είναι ο μοναδικός κομμουνιστής ηγέτης από τους 27 προέδρους κυβερνήσεων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ήταν πολύ φυσικό η άνοδος του ΑΚΕΛ στην εξουσία με την Προεδρία Χριστόφια να χαιρετιστεί με ιδιαίτερη χαρά από τους συντρόφους του στην Ελλάδα. Και τα δυο κόμματα της παραδοσιακής αριστεράς, με τα οποία ως γνωστόν, χρόνια τώρα, το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού διατηρεί άριστες αδελφικές σχέσεις είδαν την αλλαγή στην Κύπρο σαν μια δική τους νίκη και δικαίωση. Την ίδια όμως αποδοχή και εμπιστοσύνη επέδειξαν προς τον νέο Πρόεδρο της Κύπρου και τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όπως και γενικότερα όλος ο πολιτικός και πνευματικός προοδευτικός κόσμος της Ελλάδας!
Στο αφιέρωμα του «συντυχάννουμε» δυο σημαντικά στελέχη της ελληνικής αριστεράς δέχτηκαν να μας μιλήσουν για τον φίλο τους Δημήτρη Χριστόφια καταθέτωντας τις πολιτικές τους εκτιμήσεις για τη σημασία που αποδίδουν στη νίκη του όσον αφορά τον μεγάλο στόχο της επανένωσης της Κύπρου με μια δίκαιη και λειτουργική λύση του κυπριακού.
Ο πρώτος είναι ο κ. Μπάμπης Χαραλάμπους πρόσφατα εκλεγμένος βουλευτής Κερκύρας του ΚΚΕ, που τυγχάνει να έχει κυπριακή καταγωγή. Παλιό στέλεχος του ΑΚΕΛ και των κυπριακών οργανώσεων στην Ελλάδα ο γιατρός Χαραλάμπους μιλάει συναισθηματικά για τον φίλο και σύντροφο Δημήτρη τονίζοντας ιδιαίτερα την ιδεολογική του καθαρότητα, την αμετακίνητη προσήλωση του στα ανθρωπιστικά ιδανικά, αλλά και τη συνεπή αγωνιστική του δράση. Οραματίζεται τέλος τη συμφιλίωση των κοινοτήτων της Κύπρου με μια σωστή λύση, που όπως ακράδαντα πιστεύει, μόνο ο Χριστόφιας μπορεί να επιτύχει.
Ο δεύτερος είναι το Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη για την εξωτερική πολιτική, την άμυνα και τις διεθνείς σχέσεις κ. Πάνος Τριγάζης. Δοκιμασμένος φίλος της Κύπρου και άριστος γνώστης του κυπριακού ο κ. Τριγάζης αξιολογεί τη νίκη Χριστόφια μέσα στο γενικότερο πολιτικό πλαίσιο της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και της Ευρώπης, δίνοντας επίσης βάρος και στις εσωτερικές αλλαγές που σηματοδοτεί η νίκη αυτή. Το δεύτερο κομμάτι της συνέντευξης του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τυγχάνει να έλκει την καταγωγή του από το Νομό Ηλείας, αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψη αλληλεγγύης (στην κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας στην Κύπρο) που πραγματοποίησε ο Χριστόφιας μαζί με μεγάλη δικοινοτική αντιπροσωπεία συνδικαλιστικών οργανώσεων στα πυρόπληκτα χωρία της Ηλείας, καθώς και στα μηνύματα που έδωσε η σημαντική αυτή πρωτοβουλία.
Το παρόν videoclip τελειώνει με τα επινίκια της προεδρικής εκλογής που γιορτάστηκαν μ΄ενθουσιασμό από ολόκληρο τον κυπριακό λαό στο κλειστό στάδιο Ελευθερία της Λευκωσίας στις 24 Φλεβάρη 2008.
----------------------------------------------------------------------------------
Η κυπριακή αποστολή στην Ηλεία με επικεφαλής το Δ. Χριστόφια
----------------------------------------------------------------------------------
ΚΥΠΕ - Χρίστα Νικολάου - ΑΘΗΝΑ-Ελλάδα 27/1/2008 5:35:59 μμ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...