6 Απρ 2011

Νήσος Κύπρος 1η Απριλίου 2011. Η ενότητα στα αζήτητα... και το εθνικό μας χαϊρι


Νήσος Κύπρος 1η Απριλίου 2011.
Η ενότητα στα αζήτητα... και το εθνικό μας χαϊρι.
Μια σουρεαλιστική απεικόνιση της σύγχρονης κυπριακής Βαβυλωνίας σε ώρες Εθνικής Έξαρσης.
Αφήνουμε τον τίτλο να μιλήσει μαζί βεβαίως και με την εικόνα του Doc που ίσως να ευαρεστηθούμε να παρακολουθήσουμε.
Η διάρκεια του είναι 6 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα. Θα άξιζε να διαβαστούν πριν ή και μετά την παρακολούθηση, τα δυο πιο κάτω δημοσιεύματα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ :
1. Το κύριο άρθρο του φύλλου της 2ας Απριλίου με τίτλο: «Η αγιοποίηση της αποτυχίας».
2. Η σατυρική στήλη του «κοριού» στο φύλλο της 3ης Απριλίου με τίτλο: «Ο Αγών μας (αντιαποικιακός και αντιιμπεριαλιστικός)».

5 σχόλια:

  1. 1.ο πολιτης ειναι τουρκικη εφημεριδα 2.ειναι κομμουνιστικη φυλλαδα 3 υβριζει συνεχως την κυπρο γιατι ειπε οχι στο ακελοφερτο ανανανανανανν. 4επιθυμει την τουρκοποιηση της κυπρου εξου και η συνεργασια με τουρκους δημοσιογραφους 5.ειναι η εφημεριδα που πηρε καιπαιρνει τα δολλαρια για να μαχετε καθε φωνη αντιστασης στην κυπρο.6 ειναι και αγγλοφιλη καθως βριζει την εοκα που τολμησε να σηκωσει οπλο κατα του τοτε κατακτητη.ο πολιτης οπως και η αλλη καθεστωτικη φυλλαδα πανε εκει που εχει χρημα.με το μερος του εκαστοτε κατακτητη.το δεν ξεχνω για τον πολιτη σημαινει η βρωμικη επανενωση με τον εισβολεα με τον τμτιτη.φωτια σε καθε ακελικο σπιτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο φασισμο; του ανωνυμου ξεχειλιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. Στό φιλμάκι αναφερεται οτι τα συνθήματα του ΕΛΑΜ τά πήρατε απο το youtube. Τα υβριστικά για την ΕΟΚΑ συνθήματα απο που τα πήρατε;
    2. Ναί , Ο σκοπός του Αγώνα ητανε η Ενωσις που ταυτιζόταν με την απελευθέρνση απο την αποικιοκρατία και είναι λάθος να μην αναφέρεται.
    3. Η νεοκυπριακή στην ρίζα άποψη οτι ο αγώνας απέτυχε είναι λίγο πονηρή. Γεγονός είναι ότι δεν φτάσαμε στην Ενωση. Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι γι'αυτό μεταξύ των οποίων ητανε και η διαχείρηση των αποτελεσμάτων του αγώνα οχι όμως συγκεκριμένα ο αγώνας. Απο την υπογραφή των συμφωνιών της Ζυρίχης και στην μετέπειτα διαχείρηση του Κυπριακού απο την πολιτική ηγεσία αλλά και των κομμάτων συμεριλαμβανομένου και του ΑΚΕΛ. Αλλά για αυτά τσιμουδιά. Για σας φταίμε που αρχίσαμε ενοπλο αγώνα, Φταίμε γιατί βάλαμε σαν σκοπό την εθνική ολοκλήρωση οπως τα άλλα Ελληνικά νησιά, φταιει η Ενωτική Παράταξη γιατί συνέχισε να θέλει την Ενωση, Φταίει ο Γρίβας αλλά οι λόγοι που φτάσαμε στην ΕΟΚΑ Β δεν αναφέρονται ούτε ευθύνες επιρρίπτονται για τις πολιτικές δολοφονίες, διώξεις, φυλακισμούς και βασανιστήρια. ΟΛΟΙ έχουν ευθύνες ακόμα και ΕΣΕΙΣ που συνεχίζετε να προπαγανδίζετε.

    Νέμεσις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Αντώνης
    Παρ΄όλο που δεν συνηθίζω να απαντώ σε ανώνυμους, θα κάνω μια εξαίρεση για λόγους που θα φανούν πιο κάτω:
    1. Τα υβριστικά για την ΕΟΚΑ συνθήματα ήταν μια εκ παραδρομής ατυχής επιλογή , η οποία διορθώθηκε μόλις έγινε αντιληπττή. (μπορεί κανείς να το διαπιστώσει βλέποντας ξανά το βίντεο).
    2. Στο σημείο αυτό δεν φαίνεται να διαφωνούμε. Το επιβεβαιώνει άλλωστε το κείμενο του ΠΟΛΙΤΗ στο οποίο παραπέμπω. Η μόνη αντίρρηση είναι ότι αγώνας για την ΕΝΩΣΗ τότε που διεξαγόταν ταυτιζόταν απόλυτα (από τους εμπνευστές του) με τον (ελληνικό) αλυτρωτισμό και όχι με κανενός είδους αντιαποικιακό αγώνα.(κατοπινή επινόηση).
    3. Οι ρίζες της αποτυχίας του ένοπλου αγώνα της ΕΟΚΑ υπήρχαν από τις απαρχές του και όχι (κυρίως) λόγω της κακής διαχείρισης των αποτελεσμάτων του. Αυτό νομίζω είναι λίγο δύσκολο να το τεκμηριώσω ιστορικά στον χώρο αυτό. Πάντως δεν καταλαβαίνω καλά τι εννοείς με τον όρο νεοκυπριακή ρίζα. Μήπως τους προδότες (!!) του αγώνα;
    Τέλος επιστρέφω τον χαρακτηρισμό του προπαγανδιστή που θεωρώ ότι δεν εκφράζει διόλου τη δύσκολη δουλειά που καταθέτω σ΄αυτό το μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...