10 Ιουλ 2011

ΟΧΙ άλλο Νταλάααρα...



ΟΧΙ άλλο Νταλάααρα...

Η περίπτωση του δημοφιλή (ιδιαίτερα στην Κύπρο) καλλιτέχνη Γιώργου Νταλάρα, κοιταγμένη από μια αλλιώτικη σκοπιά, με αφορμή την χρηματική προσφορά προς την ΕΔΟΝ (διαμέσου προεδρικού) των 5000 ευρώ της αμοιβής του, είναι κάτι που δεν θα πρέπει να παραμένει ταμπού, για εμάς τους Κυπρίους. Τριάντα εφτά χρόνια μετά το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και της Τουρκικής εισβολής, όταν στην Κύπρο ( με άλυτο το κυπριακό) έχει ουσιαστικά γίνει αποδεκτή η διχοτόμηση, ενώ στην Ελλάδα η έννοια της εθνικής κυριαρχίας πλήττεται βάναυσα από την ασυμμάζευτη οικονομική και κοινωνική κρίση της μεταπολίτευσης, νομίζουμε ότι είναι πια καιρός να δούμε τα πράγματα, όπου αυτό είναι δυνατόν, με διαφορετικό μάτι.
Για την κακοδαιμονία μας είμαστε όλοι σχεδόν υπεύθυνοι. Άλλος λιγότερο, άλλος πολύ περισσότερο. Το πολιτικό σύστημα που στήσαμε και στηρίξαμε με τη ψήφο μας, όλα αυτά τα χρόνια, έφτασε στα όρια του.
"Καιροί ου μενετοί".
Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε. Τα πράγματα έπαψαν να είναι τόσο αθώα και αφελή, όπως ίσως νομίζαμε.
Η ιστορία μπορεί να τοποθετήσει πια τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του!
Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να σωθούμε.

Ελπίζουμε πάντως, για τον δημοφιλή τραγουδιστή τα πράγματα να μην είναι, όπως υπαινικτικά παρουσιάζονται στο βίντεο. Δεν υπάρχει πιο οδυνηρή εμπειρία από το να γκρεμίζεις είδωλα και να ανατρέπεις πεποιθήσεις. Είναι κάτι άλλωστε που για καιρό τώρα το ζούμε έντονα στο πετσί μας…αρχής γενομένης από το 2004.

2 σχόλια:

  1. Χρίστος ΧατζήπαπαςΔευ Ιουλ 11, 12:04:00 π.μ.

    Συγχαρητήρια. Μπράβο! Τον τύπο τον καταλάβαμε εδώ και χρόνια με τις εθνικιστικές του δηλώσεις και τα μαθήματα πατριωτισμού που φροντίζει να μας δίνει με κάθε κάθοδό του στην Κύπρο ήδη από την πορεία των μοτοσικλετιστών. Μα κι ο Πανούσης τα λέει τόσο ωραία, που τι να πω εγώ... Θα διαδώσω το μήνυμα όπου μπορώ.
    Μπράβο ξανά. Φτάνουν οι κοροΙδίες.
    Χρίστος Χατζήπαπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...