9 Αυγ 2011

Κύπρος: Μέρες μιας δεύτερης περιρρέουσας…



Κύπρος: Μέρες μιας δεύτερης περιρρέουσας…

Η περιρρέουσα Β΄ είναι ήδη μια πραγματικότητα. Παρ’ όλο που οι φορείς της αποδεικνύονται πολύ κατώτεροι του εμπνευστή της, αυτό δεν σημαίνει ότι και η ζημιά που αυτή τη φορά προκαλούν θα υπολείπεται της πρώτης.
Αν δεχτούμε την ρήση του Μαρξ ότι η ιστορία κάθε δεύτερη φορά επαναλαμβάνεται ως φάρσα, κανείς δεν μπορεί εύκολα να προσμετρήσει τις περιπέτειες που ήδη, μετά την τραγωδία στο Μαρί, βιώνει για ακόμη μια φορά η Κύπρος.
Ο Μιχάλης Ιγνατίου, με το όποιο δημοσιογραφικό κύρος διαθέτει, συμμετείχε ενεργά στην περιρρέουσα Α΄. Τα «υπόλοιπα» που άφησαν οι τότε ενέργειες του δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει. Είχε μάλιστα δεσμευτεί να πιστοποιήσει με «αποδείξεις και χαρτόσημα», την αλήθεια των κατηγοριών του. Ο χρόνος πέρασε, το θέμα ξεχάστηκε. Οι εξελίξεις, κόντρα στη δημοσιογραφική εγκυρότητα των επιχειρημάτων στήριξης μιας ατελέσφορης πολιτικής, έφεραν τον Χριστόφια στην εξουσία με τη ψήφο του λαού. Το ιστορικό πισωγύρισμα που επέβαλε η πρώτη απόπειρα παραμονής στο status quo γέννησε μια δεύτερη επιθυμία για αποκατάσταση των ιστορικών εκκρεμοτήτων.
Οι προσπάθειες ματαίωσης της νέας απόπειρας λύσης του κυπριακού στη βάση της Δ.Δ.Ο. υπήρξαν ουκ ολίγες στα τρία χρόνια που πέρασαν. Όταν πια τα πράγματα άρχισαν να δρομολογούνται προς τη κατεύθυνση μιας κοινά αποδεκτής συμφωνίας, βγήκαν ξανά οι άσοι από το μανίκι των "δυνατών" παικτών.
Το σκηνικό της απορριπτικής χορωδίας στήθηκε ξανά.

Το άρθρο που αναδημοσιεύουμε σήμερα προέρχεται από το ΕΘΝΟΣ της περασμένης Κυριακής 7/8/2011. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμό, παρά μόνο ότι η σκληρή, τυφλή γλώσσα που χρησιμοποιεί, για να εξοντώσει την αντίθετη άποψη, προκαλεί την ίδια ανατριχίλα με ό,τι ζήσαμε εφτά χρόνια πριν.

Το βίντεο που προηγείται αναβιώνει την αλήστου μνήμης πολιτική ατμόσφαιρα του πρόσφατου παρελθόντος μας (Περιρρέουσα Α΄), που όλοι θέλουμε να μην επαναληφθεί.

9 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ανώνυμος
    Αυτό που καυτηριάζουμε εδώ δεν είναι η καλή ή όχι πληροφόρηση του Ιγνατίου, αλλά οι εξοντωτικές κρίσεις που εκφράζει για πρόσωπα και πράγματα που απλώς δεν συμφωνούν μαζί του(!!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πρόλαβα και διάβασα τισ χυδαιότητες του σχολίου που καταργήσατε.καλά κάνατε.Είναι περίεργο οι φασίστες το μονο που ξερουν ειναι να βριζουν.τις λέξεισ δημοκρατια πολυφωνια ανταλλαγη αποψεων δεν τις εχουν ακουσει? δεν ξερουν οτι οι χυδαιοτητες τους, επιστρεφουν σαυτους και το σπιτι τους?
    Ο Ιγνατιου πχ κατέθεσε. απο τις... ΗΠΑ την θεση
    που εκφραζει ο Αναστασιαδησ ο Ομηρου ο Συλλουρησ και μεριδα του ΔΗΚΟ.Πωσ συναπαντουνται ολα αυτα μονο οι ιδιοι ξερουν.Λες και ειχαμε ποτε εκτος Μακαριου προεδρο και ολα τα κομματα που τον εξελεξαν να ειναι διπλα του σολη τη θητεια.Αληθεια ο Τασσοσ με ποση αποδοχη τελειωσε
    τη θητεία του?
    Ενα αλλο περιεργο που χρηζει ψυχιατρικης μςλςτης ειναι οτι οι ανθρωποι που με φανατισμο ταχθηκαν εναντιον του σχεδιου αναν συνεχως να το επαναφερουν στην επικαιροτητα.Το ιδιο επραξαν και στις εκλογες 2008 και ηρθαν τριτοι και καταιδρωμένοι. Η μεγαλύτερη διπλωματικη ηττα τησ κυπριακης δημοκρατιας ηταν η αποδοχη της επιδιαιτησιας και των χρονοδιαγραμματων.Αυτα μας εβαλαν στο λουκι.Κανενας δεν ζητησε παραιτησεις αλλα τουναντιον ανασκουμποθηκαμε για αντιμετωπιση τουσ.Το εξ αρχης κατα Ιγνατιου διχοτομικο ρατσιστικο κλπ σχεδιο γιατι δεκτηκαμε να το διαπραγματευτουμε?Πως ενα διχοτομικο σχεδιο αλλαζει μορφη με την διαπραγματευση?Ο βασικος κορμος παραμενει η οχι διχοτομικος?Ποιος το διαπραγματευτηκε και μετα το αποτελεσμα της δικης του διαπραγματευσης καλεσε τον λαο να τον καλυψει.Αυτο που διαπραγματευτηκα μην το αποδεκτητε.Αυτο που υπεγραψα απορριψτε το.Η απαντηση ηρθε 4 χρονια αργοτερα αλλα για την κυπρο ηταν αργα.Ενω ειχαμε δικαιο γιατι το σχεδιο καταντησε -και με την διαπραγματευση μας- ετεροβαρες αδικο και μη λειτουργικο να ειμαστε και κατηγορουμενοι,πραγμα που μεχρι σημερα προσπαθουμε να ξεπερασουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι το σύνταγμα της "Κυπριακής Δημοκρατίας" δίνει το δικαίωμα στον οποιοδήποτε εκλεχθεί στο αξίωμα του προέδρου να βιάζει την Δημοκρατία. Η Δημοκρατία στην Κύπρο τελειώνει μετά από τις οποιεσδήποτε εκλογές. Δεν νομίζετε ότι μετά από πενήντα τόσα χρόνια πρέπει η Δημοκρατία να επιστρέψει στον πολίτη. Πρέπει επιτέλους η πολιτεία να αρχίσει να εξυπηρετά τον πολίτη και όχι ο πολίτης την πολιτεία όπως συνέβαινε τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. coach outlet canada, http://www.coachoutletcanada.com.co/
    lebron james shoes, http://www.lebronjames.us.com/
    ray ban sunglasses, http://www.ray-bansunglassess.in.net/
    hermes birkin, http://www.hermesbirkin.org/
    lacoste polo shirts, http://www.lacostepoloshirts.cc/
    cheap nfl jerseys, http://www.cheapnfljerseys.org/
    michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutlets.uk/
    beats headphones, http://www.beats-headphones.in.net/
    coach outlet online, http://www.coachoutletonline-store.us.com/
    nba jerseys, http://www.nbajerseys.us.com/
    michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutletonlinestores.us.com/
    gucci, http://www.borseguccioutlet.it/
    ralph lauren uk, http://www.ralphlaurenoutletuk.org.uk/
    mulberry outlet, http://mulberryoutlet.outlet-store.co.uk/
    chanel outlet, http://www.chaneloutletstore.us.com/
    hermes bags, http://www.hermesbags.co.uk/
    toms shoes, http://www.toms.us.com/
    polo ralph lauren, http://www.poloralphlauren.us.org/
    fitflop, http://www.fitflop.in.net/
    coach outlet online, http://www.coachoutletonline.in.net/
    nike roshe, http://www.nikerosherunshoes.co.uk/
    ray ban sunglasses, http://www.raybansunglass.us.com/
    ray ban sunglasses, http://www.rayban-sunglassess.us.com/
    michael kors handbags, http://www.michaelkorshandbagsoutletstore.us.com/
    oakley, http://www.occhialioakleyoutlets.it/
    cai2015928

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...