23 Δεκ 2011

Χριστόφιας: "Χάσαμε την ανθρωπιά μας τελείως;""Χάσαμε την ανθρωπιά μας τελείως;"

Απάντηση Χριστόφια στις δηλώσεις του δίδυμου της καταστροφολογίας

Σκληρή απάντηση στο δίδυμο Νεοφύτου-Παπαδόπουλου από κυβέρνηση
Σκληρή απάντησε έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στους Αβέρωφ Νεοφύτου και Νικόλα Παπαδόπουλο για την επίθεση που εξαπολύουν στην κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Στέφανος Στεφάνου κατηγόρησε τους δύο πολιτικούς για ασυναρτησίες και καθημερινό μηδενισμό, ισοπέδωση και κινδυνολογίες οι οποίες προκαλούν κακό στη χώρα μας στο εξωτερικό.
Είπε ακόμη ότι δεν μπορούν να κρύψουν τη δυστυχία τους όταν η Κύπρος και η κυβέρνηση έχουν επιτυχίες, επικρίνοντας τους επίσης ότι διαμαρτύρονται για τη συμφωνία με το Κατάρ την ώρα που ολόκληρος ο κόσμος επιδιώκει να εξασφαλίσει επενδύσεις από το Κατάρ.

Astra.co.cy 23/12/2011
-----------------------------------------------------

ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Έκκληση προς τους αρχηγούς των κομμάτων και άλλους υπεύθυνους στη Βουλή των Αντιπροσώπων να ξανασκεφτούν ορισμένα πράγματα ώστε να μη στερηθούν οι άνθρωποι που είναι λήπτες δημοσίων βοηθημάτων κάποια επιδόματα απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος επισκέφθηκε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ενώ η δόση από το ρωσικό δάνειο έρχεται, η αντιπολίτευση συνεχίζει τις επικρίσεις και ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος για το 2012, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε «ασφαλώς είμαι αισιόδοξος, γενικότερα. Πρέπει να τερματιστεί η καταστροφική αντιπολίτευση και η καταστροφική πολιτική από όλους μας. Εδώ είναι που πρέπει να κάνουμε τα ‘μανίκια’ πάνω. Εμείς οι ίδιοι να το συναποφασίσουμε και σε σχέση με την οικονομία και σε σχέση με το Κυπριακό. Χωρίς την αλληλοκατανόηση και την αλληλοανοχή και χωρίς να θέσουμε εκτός της οποιαδήποτε προσπάθεια να επιβάλουμε ο ένας τη θέλησή του στον άλλο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Νιώθω να θέλουν κάποιοι να επιβάλουν τη θέληση τους πάνω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση. Η ιδιοσυγκρασία μου δεν τα δέχεται αυτά.
Καλώ ακόμη μια φορά, αυτές τις γιορτάρες μέρες, να ‘βάλουμε’ κάτω τις διαφορές - υπάρχουν διαφορές, θεμιτό, δημοκρατία έχουμε, δόξα αυτώ τω λαώ, είναι δημοκρατικός λαός ‘κτυπήσαμε’ στο ανώφλι είδαμε το κατώφλι. Να μη συνεχίσουμε την πολιτική της διχόνοιας – και ας μην μου πουν είναι πρώτα ευθύνη του Προέδρου, ασφαλώς είναι ευθύνη του Προέδρου, αφήνουμε όμως τον Πρόεδρο να εφαρμόσει πολιτική; - Πάρτε το θέμα με την έγκριση ων προϋπολογισμών και τον πόλεμο που γίνεται. Σου δημιουργεί απέχθεια αυτός ο πόλεμος, Να μιλάμε για τις πέτρες τώρα; Ότι και τις πέτρες θα τις κοστολογούσαν και θα τις εμπόδιζαν; Αυτά είναι πράγματα εξωπραγματικά. Αρα, καλώ και τους αρχηγούς των κομμάτων και άλλους υπεύθυνους στη Βουλή των Αντιπροσώπων να ξανασκεφτούν ορισμένα πράγματα. Δεν επιτρέπεται, για παράδειγμα, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά να ‘πετσοκόβουμε’ τη δυνατότητα του Υπουργείου Εργασίας, του Υπουργείου Οικονομικών, για ορισμένα επιδόματα τα οποία παίρνουν άνθρωποι δυστυχισμένοι. Χάσαμε την ανθρωπιά μας τελείως; Διερωτώμαι. Από δικής μου πλευράς δεν χάθηκε και το λέγω και θλίβομαι τα μάλα για αυτή τη συμπεριφορά.
Κάνω έκκληση για ακόμη μια φορά να σκεφτούμε τον άνθρωπο είτε αυτοί είναι συνταξιούχοι είτε είναι ξένοι που έχουν παιδιά Κυπριόπουλα. Επιμένω σε αυτό και κάνω ξανά έκκληση. Σέβομαι τους θεσμούς, σέβομαι το δικαίωμα που απορρέει από το Σύνταγμα για τους διάφορους θεσμούς, αλλά το πώς αυτό το δικαίωμα το χρησιμοποιείς αυτό έχει τεράστια σημασία».

Γνώμη online 22/12/2011

--------------------------------------------------------

ΚΙΚΗΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ: ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ''

Ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις των Αβέρωφ Νεοφύτου και Νικόλα Παπαδόπουλου, υπέδειξε ότι αναμασούν τα τετριμμένα και αρνούνται να συμβάλουν δημιουργικά στη βελτίωση του περιβάλλοντος στην αγορά.
Σε σημερινή γραπτή δήλωσή του, ο κ. Καζαμίας εκφράζει λύπη που για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υπουργός Οικονομικών – όπως σημειώνει – «υποχρεώνομαι να απαντήσω σε μία ακόμα συγχορδία δηλώσεων των δύο εκπροσώπων της αντιπολίτευσης. Είναι ξεκάθαρη η πρόθεσή τους να αντιμετωπίσουν και πάλι απαξιωτικά οποιαδήποτε κίνηση της Κυβέρνησης που πιθανόν να θεωρηθεί θετική από την κοινή γνώμη''.
Οπως προσθέτει ''αναμασούν τα τετριμμένα και αρνούνται πεισματικά να συμβάλουν δημιουργικά στη βελτίωση του περιβάλλοντος στην αγορά'', σημειώνοντας πως ''δίνουν την εντύπωση ότι στενοχωριούνται που με τη συμβολή πολλών το καταθλιπτικό κλίμα των τελευταίων μηνών βελτιώνεται''.
''Δεν αποδέχονται'', σημειώνει, ''να ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μου να συμβάλουν θετικά με δηλώσεις και ενέργειες τους έτσι που να δώσουμε από κοινού ελπίδα για καλύτερες μέρες. Παραμένουν παραφωνία στις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας, ακόμα και των κομμάτων τους, για συναίνεση. Αντί να ευχηθούν στον κόσμο χρόνια πολλά με ελπίδα για το μέλλον, προσπαθούν να διατηρήσουν μία δηλητηριασμένη πολιτική ατμόσφαιρα''.
Οσον αφορά την αξία της πέτρας που είναι κατασκευασμένα τα κτίρια τα οποία είναι υπό κατεδάφιση, ο κ. Καζαμίας αναφέρει: ''Τους καθησυχάζω ότι θα την αξιοποιήσει το κυπριακό δημόσιο αφού κάτι τέτοιο είναι κατοχυρωμένο στη συμφωνία. Τους υποδεικνύω όμως ότι ξέχασαν να σχολιάσουν τα κεραμίδια και τους παραστατούς''.

Γνώμη online 21/12/2011

15 Δεκ 2011

Φούλλης... πολιτικά υποκριτής και ψεματάρης!Φούλλης... πολιτικά υποκριτής και ψεματάρης!

Προπηλακίστηκε ο Αβέρωφ

Διαδηλωτές προπηλάκισαν τον αναπληρωτή πρόεδρο του Δησύ Αβέρωφ Νεοφύτου έξω από την Βουλή κατά την είσοδο αλλά και κατά την έξοδό του από το Κοινοβούλιο.
Τον αποκάλεσαν ψεύτη και προδότη και ότι δεν πρόκειται να τον ξαναψηφίσουν.
Σχολιάζοντας τα γεγονότα λίγη ώρα αργότερα στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κύριος Νεοφύτου είπε ότι προτιμά να τον βρίζουν σήμερα παρά να τον καταριούνται αύριο τα παιδιά αυτών που τον έβρισαν γιατί δεν έλαβε μέτρα και η Κύπρος ακολούθησε την τύχη της Ελλάδας.
Ταυτόχρονα κατήγγειλε ότι τους προπηλακισμούς έκαναν στελέχη της ΠΕΟ.
Σε υπόδειξη δημοσιογράφου ότι αυτοί που τον προπηλάκισαν ανήκουν στην ΣΕΚ ο κύριος Νεοφύτου είπε ότι το κόμμα του διαθέτει 22 βουλευτές από τους 56 και ότι τα μέτρα παίρνει στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών μετά από έγκριση του υπουργικού συμβουλίου του Δημήτρη Χριστόφια.

"Όφειλα να πάω στη Βουλή"

"Άκουσα τον κ. Πάμπη Κυρίτση και τον εκπρόσωπο της ΠΕΟ στο στούντιο του ΡΙΚ να ισχυρίζονται ότι επειδή γνώριζα τι θα συνέβαινε στην είσοδο της βουλής, προκάλεσα εγώ τους προπηλακισμούς των συγκεντρωμένων, επειδή προχώρησα και εισήλθα στο κτίριο της βουλής" αναφέρει σε έγγραφη δήλωσή του ο Αβέρωφ Νεοφύτου
"Έπρεπε να μην πάω στη σύσκεψη των αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων όπου θα συζητούνταν κρίσιμα θέματα της κυπριακής οικονομίας, επειδή γνώριζα τι θα συνέβαινε; Όφειλα να πάω, ανεξαρτήτως των αντιδράσεων οποιουδήποτε, και αυτό συνειδητά έπραξα".

www.kathimerini.com.cy 13/12/2011
---------------------------
Για το ίδιο θέμα δες την ανάρτηση με τίτλο:
"Μα δε καταλαβαίνει ότι γίνεται γελοίος;".
Aπό το blog "νέος ελληνοκύπριος"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...