3 Ιουλ 2012

Η άφιξη της τρόικας στην Κύπρο και ο Άγιος Μνημόνιος



Η άφιξη της τρόικας στην Κύπρο και ο Άγιος Μνημόνιος

Ας μην ανησυχεί η κυπριακή πολιτεία από την νεοαφιχθείσα τρόικα και τα αποτελέσματα των ερευνών της. Η Θεία Χάρις που προστατεύει μόνιμα τη «νήσο των αγίων» (τίτλος της διατριβής του Μακαρίου), προέβλεψε από παλιά τις πρόσφατες δυσάρεστες εξελίξεις παίρνοντας έγκαιρα τα μέτρα της! Φρόντισε ώστε το μνημόνιο που θα μας επιβληθεί το συντομότερο να ‘χει «κυπριακό άρωμα» και να ’ναι καθαγιασμένο. Όσο και αν μας φαίνεται παράξενο, η ευλογημένη μας εκκλησία «Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου», φέρει στις τάξεις της το Λεμεσιανό, ΑΓΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, Επίσκοπο Αμαθούντος!

Γι αυτό συμπατριώτες μου ηρεμήστε, δεν πρόκειται να μας συμβεί τίποτα χειρότερο, από όσα ήδη μας συμβαίνουν. Μας το εγγυάται ο δικός μας Άγιος, ο Κύπριος ΜΝΗΜΟΝΙΟΣ! Παρόμοιες εγγυήσεις, πρέπει να πω πρόσφερε ήδη στη μητέρα Ελλάδα: Στις 16 Ιουνίου, μέρα που τιμάται η μνήμη του, γεννήθηκε ο ΓΑΠ (1). Ο άνθρωπος που έφερε μέσω Καστελορίζου, τον Απρίλιο του 2010, το Μνημόνιο στην Ελλάδα! Παρόμοια προσφορά φαίνεται όμως να επαναλαμβάνεται με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 (μια μέρα δηλαδή μετά τη γιορτή του Αγίου), όταν Πρωθυπουργός της Ελλάδας αναλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς. Ένας πολιτικός που θα φυλάξει Θερμοπύλες (για το αδιαπραγμάτευτο Μνημόνιο), απέναντι στη Μέρκελ, το υπόλοιπο Euro group και τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ.

Στα χρόνια του Μεγάλου πολέμου (1940 -1945), πολλοί Κύπριοι αριστεροί βάφτιζαν τα παιδιά τους Ιωσήφ, Βλαδίμηρο ή Σταλινίτσα! Στα χρόνια της ΕΟΚΑ (1955-59), τους έλεγαν Μακάριο, Διγενή ή Ελλάδα! Σήμερα, τηρουμένων των αναλογιών, αριστεροί και δεξιοί, για πρώτη φορά, θα μπορούσε άνετα να τα ονομάσουν Μνημόνιο ή Μνημονία. Μην παραξενευτείτε μάλιστα σε λίγα χρόνια να εκλεγεί Πρόεδρος της Κύπριακής Δημοκρατίας, πολιτικός ονόματι, ΜΝΗΜΟΝΙΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!!

---------------------------------------------

(1) Γιωργάκης Ανδρέα Παπανδρέου

6 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...