15 Δεκ 2012

Αρίφ Χασάν Ταχσίν: Μια συνοπτική αφήγηση του κυπριακούΑρίφ Χασάν Ταχσίν: Μια συνοπτική αφήγηση του κυπριακού

Έφυγε από τη ζωή ακόμη ένας Τουρκοκύπριος , από τους πιο πιστούς της ιδέας για Επανένωση της πατρίδας μας. Ο Αρίφ Χασάν Ταχσίν.
Το blog-Web Tv «συντυχάννουμε» αφιερώνει στη μνήμη του το πιο πάνω video, όπου ο Δάσκαλος και Αγωνιστής Αρίφ αφηγείται την ιστορία του Κυπριακού, όπως ο ίδιος την έζησε, τη μελέτησε και την αξιολόγησε.

Τα κύρια σημεία αυτής της αφήγησης αναφέρονται:

1. Στα πρώτα χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

2. Στις διακοινοτικές συγκρούσεις και την επιστολή Ινονού.

3. Στην ΤΜΤ όταν τίθεται εξ’ ολοκλήρου υπό τον έλεγχο της Τουρκίας.

4. Στο πραξικόπημα και την εισβολή του 1974.

5. Στη Σοβιετική στήριξη στην Τουρκία.

6. Στη γνώμη του για τον τουρκικό στρατό, ως στρατό του ΝΑΤΟ.

---------------------------------------------

Κείμενα αφιερωμένα στη μνήμη του Αρίφ Ταχσίν

Ετάφη στα κατεχόμενα ο Αρίφ Χασάν Ταχσίν, στεφάνι από τον Πρόεδρο Χριστόφια

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κατεχόμενα η ταφή του δασκάλου, συνδικαλιστή, μέλους της “βουλής” του ψευδοκράτους, δημοσιογράφου και συγγραφέως Αρίφ Χασάν Ταχσίν (Αρίφ Χότζα), ο οποίος απεβίωσε χθες βράδυ σε ηλικία 76 ετών.
Στην κηδεία του, που έγινε με φροντίδα της συνδικαλιστικής οργάνωσης Τουρκοκυπρίων δασκάλων, της οποίας υπήρξε εκ των ιδρυτών, κατατέθηκαν, μεταξύ άλλων, στεφάνια τα οποία εστάλησαν στα κατεχόμενα και από τον Πρόεδρο Χριστόφια, καθώς και από το ΑΚΕΛ, όπως και εκ μέρους του Τουρκοκυπρίου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.
Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο τέως “πρόεδρος” του ψευδοκράτους Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και πλήθος κόσμου, ενώ υπήρξαν και ομιλίες εκ μέρους του προέδρου της συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων δασκάλων Γκιουβέν Βαρόγλου, του ΓΓ της συντεχνίας Σενέρ Ελτσίλ και του Τουργκούτ Αφσαρόγλου, φίλου του αποθανόντος.
Το φέρετρο του Ταχσίν ήταν σκεπασμένο με τη σημαία της συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων δασκάλων και ετάφη, όπως ήταν η επιθυμία του, χωρίς θρησκευτικές τελετές, ενώ η οικογένειά του -και πάλιν κατόπιν επιθυμίας του Ταχσίν- δεν αποδέχθηκε να γίνει η κηδεία με φροντίδα του ψευδοκράτους.
Στον επικήδειο, τον οποίο εκφώνησε ο κ. Βαρόγλου, αναφέρθηκε πως όχι μόνον οι Τουρκοκύπριοι αλλά όλοι οι Κύπριοι έχασαν έναν πραγματικό Κύπριο και ότι ο Ταχσίν υπήρξε ένας πραγματικός ήρωας που μαχόταν πάντα για την ειρήνη.

ONLY CY.COM 13 Δεκεμβρίου 2012

-----------------------------------------

Έφυγε ένας «πραγματικός Κύπριος»

Πραγματοποιήθηκε χθες στα κατεχόμενα η ταφή του δασκάλου, συνδικαλιστή, πολιτικού, ψευδοβουλευτή, δημοσιογράφου και συγγραφέως Αρίφ Χασάν Ταχσίν (Αρίφ Χότζα), ο οποίος απεβίωσε το βράδυ της Τετάρτης σε ηλικία 76 ετών. Στην κηδεία του, που έγινε με φροντίδα της Συντεχνίας Τ/κ Δασκάλων (KTOS), της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος, κατατέθηκαν, μεταξύ άλλων, στεφάνια τα οποία εστάλησαν στα κατεχόμενα και από τον Πρόεδρο Χριστόφια, καθώς και από το ΑΚΕΛ, όπως και εκ μέρους του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου. Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και πλήθος κόσμου, ενώ υπήρξαν και ομιλίες εκ μέρους του προέδρου της KTOS Γκιουβέν Βαρόγλου, του ΓΓ της συντεχνίας Σενέρ Ελτσίλ και του Τουργκούτ Αφσαρόγλου, φίλου του αποθανόντος. Το φέρετρο του Ταχσίν ήταν σκεπασμένο με τη σημαία της ΚΤΟΣ και ετάφη, όπως ήταν η επιθυμία του, χωρίς θρησκευτικές τελετές, ενώ η οικογένειά του κατόπιν επιθυμίας του, δεν αποδέχθηκε να γίνει η κηδεία με φροντίδα του ψευδοκράτους. Ο κ. Βαρόγλου, σημείωσε πως όχι μόνον οι Τ/κ αλλά όλοι οι Κύπριοι έχασαν έναν πραγματικό Κύπριο και ότι ο Ταχσίν υπήρξε ένας πραγματικός ήρωας που μαχόταν πάντα για την ειρήνη. Ο κ. Ελτσίλ τόνισε ότι οι Τ/κ δάσκαλοι θα ακολουθήσουν το δρόμο που χάραξε ο Ταχσίν, ενώ ο κ. Αφσαρόγλου δήλωσε ότι ο Ταχσίν -και με το θάνατό του- έχει δώσει ένα μάθημα σε όλους τους Κυπρίους, αφήνοντας ως διαθήκη την επιθυμία του να μην καλυφθεί το φέρετρό του με σημαία ελληνική ή τουρκική. «Δεν ήταν ούτε Τούρκος ούτε Ελληνας, ούτε μουσουλμάνος ούτε χριστιανός, αλλά ένας πραγματικός Κύπριος», είπε χαρακτηριστικά. Τα συλλυπητήριά του εξάλλου για το θάνατο του Ταχσίν εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων.

ΧΑΡΑΥΓΗ
Ειδήσεις 14-12-2012

------------------------------------

Κηδεύτηκε ο Αρίφ Χασάν Ταχσίν

"Δεν θέλω ούτε Παπά, ούτε Χότζια στην κηδεία μου. Δεν επιθυμώ ούτε την τουρκική, ούτε την ελληνική σημαία στο φέρετρο μου. Θέλω να με τυλίξετε με τη σημαία της συντεχνίας μας και μόνο, χωρίς θρησκευτικές δοξασίες. Θέλω να ρίξετε την τέφρα μου στη Μεσόγειο, τη θάλασσα της Κύπρου".
Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του Δάσκαλου Αρίφ Χασάν Ταχσίν που επανέλαβε στους συναγωνιστές του λίγες μόνο μέρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Έστω και αν δεν κατάφεραν να ρίξουν τελικά τη τέφρα του στη Μεσόγειο, εντούτοις οι Τουρκοκύπριοι δάσκαλοι σε μια σεμνή τελετή, χωρίς κανένα απολύτως θρησκευτικό η εθνικιστικό σύμβολο, αποχαιρέτησαν ένα από τους ιστορικούς ηγέτες του κυπριακού προοδευτικού κινήματος.
Ο Δάσκαλος Αρίφ πολέμησε με σθένος τον ελληνοκυπριακό και τον τουρκοκυπριακό σοβινισμό. Κατάγγειλε με την ίδια ένταση τους δολοφόνους, είτε Ελληνοκύπριοι ήταν είτε Τουρκοκύπριοι. Φυλακίστηκε για την πολιτική δράση και τις ιδέες του, διώχθηκε γιατι πίστευε ότι Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι μπορούν μαζί να ελευθερώσουν την κοινή τους πατρίδα. Ύψωσε τη φωνή του ενάντια στην κατοχή της πατρίδας του και δεν δίστασε να "βρίσει" την πολιτική της Άγκυρας με την γνωστή πλέον φράση και την χαρακτηριστική κυπριακή του προφορά: "Χα...τιρ". 
Μας άφησε κληρονομιά τα βιβλία, τα άρθρα και το παράδειγμά του.
Μας δίδαξε τον κυπριακό πατριωτισμό, την αφοσίωση στην πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη. Μας έδειξε τον στόχο της επανένωσης λέγοντας πως "Όσοι περπατούν στον ίδιο δρόμο, δεν μπορούν να φτάσουν σε διαφορετικό τόπο".
Πραγματικός ήρωας της Κύπρου.
Σε ευχαριστούμε Δάσκαλε.

Ε.Ρ.Α.Σ. 13 Δεκεμβρίου 2012

----------------------------------

Ο Αριφ Χασάν Ταχσίν έγραψε μεταξύ των άλλων το βιβλίο «Η άνοδος του Ντενκτάς στην κορυφή» το οποίο εξέδωσε στα ελληνικά ο Μακάριος Δρουσιώτης.

17 σχόλια:

 1. tory burch outlet, http://www.toryburch.in.net/
  the north face jackets, http://www.thenorthfacejacket.us.com/
  hollister, http://www.hollistercanada.com/
  stuart weitzman boots, http://www.stuartweitzmanoutlet.us/
  true religion jeans, http://www.truereligionjeansoutlets.us.com/
  chanel handbags, http://www.chanelhandbags-outlet.co.uk/
  nike mercurial, http://www.nikemercurial.org/
  oakley sunglasses, http://www.oakleysunglasseswholesale.in.net/
  oakley sunglasses, http://www.oakley.in.net/
  nike free 5, http://www.nikefree5.us/
  futbol baratas, http://www.futbol-baratas.com/
  michael kors outlet, http://michaelkors.outletonlinestores.us.com/
  oakley sunglasses wholesale, http://www.oakleysunglasses-wholesale.us.com/
  toms outlet, http://www.tomsoutlet-stores.com/
  nike air max uk, http://www.nikeairmaxshoes.org.uk/
  tory burch shoes, http://www.toryburchshoesoutlet.com/
  kobe bryant shoes, http://www.kobebryantshoes.in.net/
  vans shoes, http://www.vans-shoes.cc/
  links of london, http://www.linksoflondons.co.uk/
  cheap jordans, http://www.cheapjordans.us.org/
  nike air force 1, http://www.airforce1.us.com/
  prada shoes, http://www.pradashoes.us/
  lebron james shoes, http://www.lebronjamesshoes.in.net/
  basketball shoes, http://www.basketballshoes.us.com/
  nike huarache, http://www.nikeairhuarache.org.uk/
  cai2015928

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. تصميم مواقع


  https://elryad.com/
  https://elryad.com/
  تصميم مواقع


  https://elryad.com/
  https://elryad.com/
  تصميم مواقع


  https://elryad.com/
  https://elryad.com/
  تصميم مواقع


  https://elryad.com/
  https://elryad.com/
  تصميم مواقع


  https://elryad.com/
  https://elryad.com/
  تصميم مواقع


  https://elryad.com/
  https://elryad.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Congratulations on your article, it was very helpful and successful. dd4c5958d1c567e9c8738487580f0c9d
  website kurma
  website kurma
  sms onay

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Thank you for your explanation, very good content. eb0b66bd850c6be898e9de655df69040
  define dedektörü

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...