21 Οκτ 2011

Για τη συναυλία της 24ης Οκτωβρίου 2011 - Δυο ακόμη ραδιοφωνικές συνεντεύξεις



Συνέντευξη του προέδρου της κίνησης πολιτισμού Ανδρέα Χρυσάνθου



Συνέντευξη του Θάνου Μικρούτσικου

Για τη συναυλία της 24ης Οκτωβρίου 2011 - Δυο ακόμη ραδιοφωνικές συνεντεύξεις

Ο πρόεδρος της «Κίνησης Πολιτισμού» Ανδρέας Χρυσάνθου σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό 107,6 FM και στους δημοσιογράφους Κώστα Κωνσταντίνου και Μανώλη Καλατζή, δήλωσε μεταξύ των άλλων, ότι στόχος της συναυλίας της 24ης Οκτωβρίου είναι η ενότητα και η στήριξη του θεσμού της Προεδρίας που εκπροσωπεί ο Πρόεδρος Χριστόφιας.
-----------------------------
Ο Ελλαδίτης συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος σε συνέντευξη του στην πρωίνή εκπομπή του 107,6 FM και στο δημοσιογράφο Λουκιανό Λυρίτσα, υποστηρίζει ότι δέχθηκε πιέσεις με μηνύματα αλλά και απειλές για να μην λάβει μέρος στη συναυλία της Δευτέρας. Στην συνέντευξη του αναλύει τους λόγους για τους οποίους έχει αποφασίσει να λάβει μέρος στην εκδήλωση της Κίνησης Πολιτισμού.

--------------------------------------------

ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΛΑΘΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ Η ΚΙΝΗΣΗ

Συναυλία με παράφωνη διακήρυξη

Λανθασμένους επικοινωνιακούς χειρισμούς παραδέχθηκε χθες η Κίνηση Πολιτισμού. Μάλιστα, υπό το βάρος και των επικρίσεων, μάζεψε την επίθεση που εξαπέλυσε στα ΜΜΕ μέσα από διακήρυξη ενόψει της υποστηρικτικής προς τον Δημήτρη Χριστόφια συναυλίας της 24ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Κίνησης, Ανδρέας Χρυσάνθου, ανακοίνωσε ότι, παρά τις ακυρώσεις συμμετοχών από ορισμένους καλλιτέχνες, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Ανακοίνωσε μάλιστα τη νέα λίστα συμμετοχών. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσάνθου, δήλωσαν συμμετοχή στη συναυλία οι καλλιτέχνες: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Θάνος Μικρούτσικος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Παντελής Θαλασσινός, Βασίλης Λέκκας, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Διονύσης Τσακνής, Αναστασία Μουτσάτσου, Γιάννης Κούτρας, Μάνος Πυροβολάκης, Βαγγέλης Κορακάκης, Κώστας Θωμαΐδης, Τάνια Κικίδη, Καλλιόπη Βέτα, Κολλετκίβα ΟΝΑΡ, Γιάννης Ιωάννου (συνθέτης), Ρένος Τσόκκος, Ομούτ Αλμπαϊράκ, Βούλα Κωνσταντίνου, Κούλλης Θεοδώρου, Λάρκος Λάρκου, Γιώργος Λώρης, Μάριος Κωνσταντίνου, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Κώστας Καζάκος.

Θυμίζουμε ότι ακύρωσαν τη συμμετοχή τους οι Γλυκερία, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Κανά, Μελίνα Ασλανίδου, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχα, Γιώργος Ανδρέου και Δημήτρης Μακρής.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής. Ο κ. Χρυσάνθου επέμεινε και χθες ότι η συναυλία έχει ως στόχο τη στήριξη των θεσμών και της ενότητας, και κατήγγειλε εκστρατεία «από μια ομάδα οργανωμένη που επιδόθηκε και επιδίδεται σε μια πραγματική τρομοκρατία στους καλλιτέχνες που θα έλθουν, απειλές για τη ζωή τους, απειλές για την καριέρα τους, τον στιγματισμό τους, που είχε σαν αποτέλεσμα κάποιοι φίλοι καλλιτέχνες να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους». Ερωτηθείς για τα έσοδα της Κίνησης, ο κ. Χρυσάνθου σημείωσε ότι είναι πολύ φτωχή και στηρίζεται σε δωρεές, ενώ ανακοίνωσε ότι η Κίνηση προγραμματίζει και άλλες εκδηλώσεις ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, για την αξιοποίηση του εθελοντισμού, για περιβαλλοντικά θέματα, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό του κράτους.

Παρέμβαση ΕΣΚ

Στο μεταξύ, θέση για όσα καταλογίζονται στους δημοσιογράφους πήρε και η Ένωση Συντακτών Κύπρου. Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ σημειώνει ότι εν μέσω οξύτατης πολιτικής αντιπαράθεσης, αποτυπώνονται απαράδεκτες κατηγορίες σε βάρος λειτουργών των ΜΜΕ. Η ΕΣΚ απορρίπτει τις κατηγορίες κατά των δημοσιογράφων που διατυπώθηκαν σε διακήρυξη της Κίνησης Πολιτισμού. «Δεν διεκδικούμε το αλάθητο και την απόλυτη αλήθεια. Πολλές φορές βρισκόμαστε, και δικαίως, στη δίνη της κριτικής, όχι όμως να παρουσιαζόμαστε ως πειθήνια όργανα που διεκπεραιώνουν διατεταγμένη υπηρεσία», τονίζει μεταξύ άλλων η ΕΣΚ. Την ίδια, όμως, στιγμή η Ένωση καλεί τους δημοσιογράφους «να κρατήσουν υψηλά το επίπεδο της επαγγελματικής τους αξιοπρέπειας σε μια δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα».

ΑΚΕΛ: Πνευματική τρομοκρατία

Ασπίδα στην Κίνηση Πολιτισμού ύψωσαν χθες ΑΚΕΛ και ΕΔΟΝ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, μίλησε για πνευματική τρομοκρατία σε βάρος της Κίνησης και των καλλιτεχνών που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη συναυλία για την ενότητα και τη δημοκρατία. «Δυστυχώς, οι γνωστοί ακραίοι κύκλοι, εμποτισμένοι με φανατισμό και μίσος, έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν μέχρι και την ίδια τη ζωή ορισμένων καλλιτεχνών στην προσπάθεια να τους αποτρέψουν να συμμετάσχουν στη συναυλία. Όπως έχουν κάθε δικαίωμα ορισμένοι να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, το ίδιο τουλάχιστον δικαίωμα θα πρέπει να αναγνωρίζεται σε όλους όσοι αναπτύσσουν δραστηριότητες για να στηρίξουν το θεσμό και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», παρατήρησε ο κ. Λουκαΐδης. Εξάλλου, ο γ.γ. της ΕΔΟΝ, Χάρης Καράμανος, διέψευσε χθες τη διασύνδεσης της οργάνωσης με την Κίνηση Πολιτισμού.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΟΡΜΠΑ

19/10/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...