17 Οκτ 2011

Ο Γιάννης Ζουγανέλης για τη συναυλία της 24ης Οκτώβρη: "Απειλήθηκα και γω κι ο Μαχαιρίτσας"Ο Γιάννης Ζουγανέλης για τη συναυλία της 24ης Οκτώβρη: "Απειλήθηκα και γω κι ο Μαχαιρίτσας"


Ραδιοφωνική συνέντευξη του Ελλαδίτη καλλιτέχνη στο ραδιοφωνικό σταθμό 107.6, στη δημοσιογράφο Μαριλένα Ευαγγέλου.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι μεταξύ των 30 καλλιτεχνών που ανακοινώθηκε ότι θα λάβουν μέρος στη συναυλία που οργανώνει στις 24 Οκτωβρίου η "Κίνηση Πολιτισμού". Σε δηλώσεις του στον 107.6 FM ανέφερε πως ο ίδιος πρόκειται να το ξανασκεφτεί για το αν τελικά θα λάβει μέρος, γιατί δεν σκοπεύει να τραγουδήσει σε μια εκδήλωση που αντί να ενώνει θα διχάζει. Ο Γ. Ζουγανέλης ξεκαθάρισε πως δεν ανήκει στον ιδεολογικό χώρο από τον οποίο κλήθηκε για να συμμετάσχει, αλλά η αρχική του απόφαση είχε να κάνει με τις διαβεβαιώσεις για μια εκδήλωση ενότητας.
Παράλληλα ανέφερε πως, έχει δεχθεί απειλές και στο διαδίκτυο αλλά και από το τηλέφωνο όπου κάποιου του είπαν πως αν έρθει στη Κύπρο θα τον καθαρίσουν. Σύμφωνα με τον ίδιο πιο συγκεκριμένες απειλές δέχθηκε ο Λ. Μαχαιρίτσας, ο οποίος επίσης σκέφτεται την συμμετοχή του.

ΠΟΛΙΤΗΣ online 17/10/2011

-------------------------

Ιδού τα έργα και οι μέρες κάποιων που το παίζουν δημοκράτες

Θύμα απειλών έπεσε ο γνωστός Έλληνας καλλιτέχνης Γιάννης Ζουγανέλλης. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο ραδιόφωνο 107.6, αν και δεν ανήκει στον αριστερό χώρο εκτιμά τον πρόεδρο Χριστόφια και τον θεωρεί τίμιο πολιτικό.
Σε τηλεφωνική συνέντευξη σ’ αυτό το ραδιόφωνο ο Ζουγανέλλης τόνισε ότι έχει δεσμούς με την Κύπρο και ότι μετά την πρόσκληση κάποιοι του είπαν ότι η συναυλία γίνεται για να διχάσει και όχι για να ενώσει.
Οι διοργανωτές, είπε τον κάλεσαν να συμβάλει σε μια συναυλία συμφιλίωσης και στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν αλλά τώρα ακούει άλλα πράγματα.
Ο κ. Ζουγανέλλης πρόσθες εότι ούτε υπεκφεύγει ούτε τον ενδιαφέρει η καριέρα του και πρόσθεσε ότι θα το ξανασκεφτεί. Και πρόσθεσε:
«Να σας πω κάτι. Έχω απειληθεί, έχετε υπόψη σας και από τηλεφώνου και στο διαδίκτυο. Από το κινητό φαίνεται ότι με παίρνει κάποιος από την Κύπρο και μου λέει με χυδαίο τρόπο “πρόσεξε να μην έρθεις στην Κύπρο γιατί θα σε καθαρίσουμε”. Αυτά θεωρώ ότι είναι παρακρατικές λογικές».
Και συνέχισε: «Δεν σας κρύβω ότι θεωρώ τον Χριστόφια ένα τίμιο πολιτικό, και στην Ευρώπη επειδή συμβαίνει πολλές φορές να πηγαίνω βλέπω και τη διάθεση του και τον τρόπο που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των κυπρίων…».
Πάντως ο Γ. Ζουγανέλλης τόνισε ότι δεν έχει πάρει οριστική απόφαση αν θα μετάσχει ή όχι στη συναυλία και συμπλήρωσε:
«Σήμερα μπήκα στο διαδίκτυο, είχα κάποιες απειλές την προηγούμενη βδομάδα, μάλιστα το συζητούσα και με τον Λαυρέντη τον Μαχαιρίτσα, μου φαίνεται και αυτόν απείλησαν πιο έντονα εξ όσων αντελήφθην…».
Ο κ. Ζουανέλλης διερωτήθηκε αν στο τέλος η συμμετοχή των καλλιτεχνών σε μια συναυλία θα προκαλέσει προβλήματα στον τόπο ή όχι.

ΓΝΩΜΗ online 17/10/2011

-----------------------

Το κάλεσμα του "ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑ" προς τους Ελλαδίτες καλλιτέχνες

«Κάλεσμα προς τους Ελλαδίτες καλλιτέχνες: Πείτε ΟΧΙ στην μακάβρια φιέστα προσωπολατρείας που στήνει ο Χριστόφιας»

Συντακτική Ομάδα

Η ανελέητη προπαγάνδα της μονοκομματικής κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια έχει εισβάλει και στον καλλιτεχνικό χώρο της ελληνικής μουσικής, με σκοπό να «επιστρατεύσει» διάσημους Ελλαδίτες και Κύπριους καλλιτέχνες για να ξεπλύνει με την μουσική τους τα αιματοβαμμένα της χέρια. Χριστόφιας και ΑΚΕΛ επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την ελληνική μουσική και τους καλλιτέχνες της, που ο κόσμος τους αγαπά τόσο πολύ, ως πλατφόρμα στήριξής του, επιδιώκοντας να μεταπείσουν την κυπριακή κοινή γνώμη για τις εγκληματικές ευθύνες που της καταλογίζονται για την φονική έκρηξη στο Μαρί που οδήγησε στον θάνατο 13 συμπατριώτες μας. Ενώ, λοιπόν, σύσσωμος ο κυπριακός Ελληνισμός και όλα τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα ζητούν την παραίτηση του Προέδρου, το αδίστακτο καθεστώς σπεύδει να διοργανώσει μουσικές συναυλίες για να βρει, νομίζει, στήριξη από τον κυπριακό λαό. Πραγματικός σκοπός της συναυλίας είναι η συσπείρωση των οπαδών του κόμματος με κάθε τρόπο, αφού όλο και περισσότεροι οπαδοί του ΑΚΕΛ ζητούν την παραίτηση του Προέδρου, με αποτέλεσμα να δέχονται αηθείς επιθέσεις από τα φύλλα της κομματικής εφημερίδας.

Γι’ αυτό, καλούμε τον κυπριακό λαό να ενημερώσει τους καλλιτέχνες και τους τραγουδιστές μας, πολλοί από τους οποίους ήταν ανύποπτοι για το τι είδους διχαστική φιέστα ετοίμαζε η κυβέρνηση, όπως φαίνεται από τα όσα είπαν αυτοί που δήλωσαν πως δεν θα παρευρεθούν. Χωρίς δισταγμό ο κομματικός μηχανισμός θα τους χρησιμοποιούσε και θα εκμεταλλευόταν το όνομα και το κύρος τους. Πρέπει να ενημερώσουμε τους καλλιτέχνες μας για τους πραγματικούς σκοπούς αυτής της κομματικής συναυλίας και κόσμια να τους πείσουμε να ακυρώσουν την συμμετοχή τους. Κάτω από την εξέδρα που στήνουν Χριστόφιας και ΑΚΕΛ, θα επιχειρήσουν να κρύψουν και τα νεκρά κορμιά των 13 παλικαριών της φονικής έκρηξης στο Μαρί, για την οποία ευθύνονται. Δεν πιστεύουμε ότι Έλληνας καλλιτέχνης θα ήθελε ή θα μπορούσε να τραγουδήσει πάνω σε αυτή την εξέδρα.

Ήδη, μέχρι τώρα, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Μελίνα Κανά, ο Γιώργος Ανδρέου, ο Δημήτρης Μακρής και η Μελίνα Ασλανίδου έχουν ακυρώσει την συμμετοχή τους στην συναυλία.

Παραθέτουμε πιο κάτω τα διάφορα κανάλια επικοινωνίας και τις δημόσιες και προσβάσιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης των καλλιτεχνών μας. Ζητήστε τους ευγενικά και κόσμια όπως σεβαστούν την μνήμη των 13 ηρώων μας και την λαϊκή απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κυπριακού λαού (συμπεριλαμβανομένων και ΑΚΕΛικών) για παραίτηση του Δημήτρη Χριστόφια. Δεν τους θέλουμε να γίνουν συνένοχοι σε μια μακάβρια κομματική φιέστα προσωπολατρείας, παρόμοιες με αυτές που έστηναν εώς και πρόσφατα λαομίσητοι δικτάτορες.

Αγαπητοί μας καλλιτέχνες, αντιληφθείτε πως στην Κύπρο δεν σας ακούν μόνο οπαδοί του ΑΚΕΛ, σας ακούν και σας αγαπούν άνθρωποι όλων των κομμάτων και όλων των ιδεολογιών. Σας αγαπούν άνθρωποι που αγαπάνε και λατρεύουν την Ελλάδα μας. Μην γίνεστε στρατιώτες του ιδιότυπου ψυχολογικού πολέμου που ασκεί αυτή η κυβέρνηση κατά του λαού της. Μην γίνετε συνένοχοι μιας αντιλαϊκής, μονοκομματικής κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης που έχασε κάθε λαϊκό αίσθημα, μια κυβέρνησης που ευθύνεται για την ανθρωποκτονία 13 συμπολιτών μας στο Μαρί.

Σκεφτείτε λίγο. Θέλετε να τραγουδήσετε στην μακάβρια φιέστα ενός κόμματος που βρίζει συνεχώς την Ελλάδα και που οι μηχανισμοί του καίνε ελληνικές σημαίες, προσβάλλουν τον ελληνικό πολιτισμό, ουρλιάζουν πανταχόθεν πως “είναι Κύπριοι και δεν είναι Έλληνες” και πως “η Ελλάδα εισέβαλε στην Κύπρο”;

Θέλετε να παίξετε τον ρόλο σας ως διασκεδαστές της κυβέρνησης του ΑΚΕΛ, μιας κυβέρνησης που απώλεσε εδώ και μήνες την λαϊκή συναίνεση, που αρνήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες της φονικής έκρηξης στις 11 Ιουλίου, και που κυβερνά στηριζόμενη στην προπαγάνδα, στην καλλιέργια εν δυνάμει βίαιου συσπειρωτικού, εμφυλιοπολεμικού κλίματος και στην πλήρη κατάχρηση των κρατικών δυνάμεων καταστολής.

"ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ" 16/10/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget