10 Σεπ 2012

"Δεν έχουν όραμα για τον τόπο"


Οι πολιτικοί ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα και τις μίζες

Ξεσπάθωσε κατά των πολιτικών του τόπου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυστόστομος, ο οποίος τους καταφέρθηκε εναντίον τους με σκληρά λόγια και τόνισε πως η Εκκλησία δεν θα στηρίξει κανένα υποψήφιο στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΡΙΚ, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως οι πολιτικοί ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα και τις μίζες, και πως δεν έχουν όραμα για αυτό τον τόπο και τον λαό, για αυτό και το Κυπριακό παραμένει άλυτο. Διευκρίνισε όμως ότι δεν αναφέρεται σε όλους τους πολιτικούς, αλλά τους περισσότερους.

7 Σεπτέμβριου 2012 από Alitheia Online

Και το σχόλιο του «συνήγορου του διαβόλου στον ΠΟΛΙΤΗ της Κυριακής

Συγκλονιστικός την Παρασκευή το μεσημέρι στο ΡΙΚ ο Αρχιεπίσκοπος:

«Οι περισσότεροι πολιτικοί δεν έχουν όραμα για αυτόν τον τόπο και τον λαό. Είμαι φοβερά απογοητευμένος με τη στάση τους. Ενδιαφέρονται για τις μίζες και τις καρέκλες τους.». Τα λόγια του έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα αφού απέδειξε πως ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για «τις καρέκλες» και έχει «όραμα « για τον τόπο και τον λαό. Με 8% τράβηξε την καρέκλα από τον Αθανάσιο και τον Νικηφόρο και στρογγυλοκάθισε στον θρόνο. Υποσχέθηκε ότι μετά τα πέντε χρόνια θα παραιτηθεί, αλλά δεν τον αφήνει το «όραμα» του. Μακαριότατε, άσε κανέναν άλλο να κάνει μαθήματα από άμβωνος.

ΠΟΛΙΤΗΣ της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου 2012

4 σχόλια:

  1. ακελοελαμιτηςΤρί Σεπ 11, 12:35:00 μ.μ.

    ΟΙ ΑΚΕΛΙΚΟΦΥΛΛΑΔΑΣ ΧΑΡΑΥΓΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΑΡΑΓΕ ΟΤΙ Ο ΜΟΥΣΚΟΣ ΕΚΛΕΓΗΚΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑ?ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΤΗ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΦΙΤΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ?ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΖΕΚΙΑ?ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΣΚΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΦΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΤΕ ΖΟΥΣΕ Ο ΜΟΥΣΚΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δεν διακατέχομαι από τέτοιο φανατισμό. Ο συγκεκριμένος Αρχιεπίσκοπος κρίνεται από το τι λέει και από το τι κάνει! Αν επιθυμείς να το συζητήσουμε πολύ ευχαρίστως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω κι αυτό το ευστοχότατο χιουμοριστικό άρθρο ταιριάζει με την ανάρτησή σου...

    (Εδώ και μέρες ήθελα να το μεταφέρω εδώ, αλλά τώρα βρήκα το χρόνο.)

    http://alithia.com.cy/

    Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι […και Μακαριότατοι οι μέτοχοι τω οινοπνεύματι]

    10 Σεπτέμβριος 2012 in ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΗΛΙΑΔΗ

    Τά ’νοιξε πάλι το χρυσόστομο του χθες. Στο ΡΙΚ. Η Εκκλησία θα συνεργαστεί με ξένη εταιρεία, λέει, η οποία έχει υποβάλει αίτηση αδειοδότησης για εξόρυξη φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου (Σουλτάνος Τάλας Vs Σεΐχης Κελλακίου). Η Εκκλησία είναι αποφασισμένη να υποθηκεύσει περιουσία της, λέει, για να μπορέσει να ζητήσει μερίδιο τόσο στην ανόρυξη όσο και στη διάθεση του φυσικού αερίου, ακόμη και στη δημιουργία τερματικού [ο έχων δύο χιτώνας (Dior), να υποθηκεύει τον έναν]. Ερωτηθείς, λέει, εάν η Εκκλησία διαθέτει ρευστότητα για να προβεί σε τέτοιου είδους επενδύσεις, απάντησε, λέει, ότι η Εκκλησία θα υποθηκεύσει εκτάσεις γης για να εξασφαλίσει δάνειο από τις τράπεζες, ώστε να συμμετάσχει στον τομέα της ενέργειας (Λάβετε να φάγουμε, τούτο εστί επένδυση το της …κενής διαθήκης το περί πολλών εκχυνόμενον εις άφεσιν οικονομικών αμαρτιών).

    Πιο συχνά τελεί …απευθείας Λειτουργία στα Μίντια παρά Θεία Λειτουργία στις Εκκλησιές. Πήρε φόρα κατηφόρα κι ούτε ο Θεός ο ίδιος δεν τον σταματά. Ήταν κάποτε να ιδρύσει και εκκλησιαστικά σχολεία, για να βγάζει νέους και νέες κατ’ εικόνα και ομοίωση αυτού [γιατί η ιερά (κλωνο)ποίησις έμεινε μεσοστρατίς;]. Ήταν να επενδύσει και 100, 200, 300 (χάσαμε και τον λογαριασμό) εκατομμύρια ευρουλάκια σε φωτοβολταϊκά (Φως αληθινό ο Θεός, φωτοβολταϊκό ο εκπρόσωπος Αυτού στη γη). Είχε εκφράσει, μάλιστα, την ετοιμότητα της Εκκλησίας να προβεί σε επενδύσεις δεκάδων, ίσως και εκατοντάδων, εκατομμυρίων ευρώ σε έργα (ευλογημένα) και τράπεζες (Αγίες, πάντα) και σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας [Αγία Ηλεκτρική Κύπρου (ΑΗΚ)] για απάβλυνση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος (Απρίλιος 2012), τότε που (ήθελε αλλά) δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του, που η αριστερή κυβέρνηση του Χριστόφια τού χάριζε τους φόρους που χρωστούσε (ευλόγησον Σύντροφε). Ε χθες, την είδε εν Χριστώ Αδελφός GAZPROM (Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα …φυσικά σου αέρια). Άφησε την Αγία Ζώνη και τρέχει πλέον για την Αποκλειστική Οικονομική (πάλιωσε της Παναγίας, 2000 χρόνια στη γύρα πόσα ευρώ να μαζέψει πια… peanuts).

    Δεν θέλει, είπε ακόμα, να αναμειχθεί στις εκλογές του ’13 η Εκκλησία, αλλά ο Πρόεδρος θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή και δεν θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή [ακόμα μια φορά να εξομολογήσει τον μετανοήσαντα (ενώπιον Θεού και Καρογιάν) η Helene Flautre, και βλέπω το προεδρικό Λιλλικούπολη]. Ούτε θέλω να κρίνω τους πολιτικούς, είπε, αλλά μόνον για την καρέκλα ενδιαφέρονται και τις μίζες (φανταστείτε να ήθελε να τους κρίνει κιόλας, τι ήταν να πει – όχι πως είπε και κανένα ψέμα, δηλαδή). Τον περασμένο Απρίλιο [με την ευκαιρία της μεγάλης χαράς που λέγαμε πιο πάνω (δώρο του ευσεβούς χριστιανού Χριστόφια)], ο Μακαριότατος είχε πει το θεόπνευστο: «Ζούμε σε ένα υλικοπνευματικό κόσμο, χρειάζεται και η ύλη χρειάζεται και το πνεύμα». Πράγματι! Ζούμε και σε ένα θλιβερό κόσμο, χρειάζεται και …τω πνεύματι και τω οινοπνεύματι. Και η πλάκα και το χάζι.

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: Άμα ο Νίκαρος την είδε στο Κυπριακό «απεταξάμην» και στην Οικονομία «του μικτού συστήματος», ε τότε δικαιούται και ο Μαλάς να νομίζει ότι είναι ανεξάρτητη υποψηφιότητα…

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2: Θα κλαίει πολύ καιρό ακόμα ο Βέργας (α’ αντρικός ρόλος στην οπερέτα της πεντάρας), που δεν του πήρε η Ερατώ (μπράβο, όπερα θωρούν τζι’ έσσω τους) τούς ΥΠΕΞ στο «μεγάλο πολιτιστικό γεγονός»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...