11 Σεπ 2010

Δείπνο στο Κελλακι



Δείπνο στο Κελλάκι
Κάποτε, όχι πολύ παλιά, το ζήτημα μιας παρόμοιας συνάντησης έβρισκε μπροστά του εμπόδια, δυσκολίες, πολιτικές αναταράξεις.
Σήμερα αποτελεί μια υπόθεση ρουτίνας. Ένα φιλικό τραπέζωμα από τον ένα στον άλλο, τη μια στη Λευκωσία, ….. την άλλη στο Κελλάκι! Μόνο αν λειτουργήσει η ανθρώπινη χημεία τα δυο «children of the same land»* μπορούν να τα βρουν καλύτερα και στο τραπέζι των συνομιλιών. Κι αυτό, έστω κι αν πρόκειται για τον αδιάλλαχτο ελληνοφάγο Έρογλου και όχι για το σύντροφο ομοϊδεάτη Ταλάτ. Κανείς δεν νοιάζεται ιδιαίτερα γι αυτό. Πού οι χλευασμοί και οι ειρωνείες του παρελθόντος; «Ακόμα ηχεί στα αυτιά η περήφανη τσιριχτή φωνή του Ε/Κ εθνοπατέρα** να επαναλαμβάνει σαν χαλασμένος δίσκος γραμμοφώνου: «Σούβλα στο Κελλάκι…», «σούβλα στο Κελλάκι…». Ήταν για εκείνον, ακόμη και ένα απλό δείπνο, μια νέα υποχώρηση από τις κόκκινες γραμμές μας, όταν ανέτειλαν για την πατρίδα οι γαλάζιες μέρες της διαχείρισης του ΟΧΙ!
Όλα καλά! Η νύχτα είναι υπέροχη, λίγο η ζέστη του Αυγούστου μοιάζει να ενοχλεί. Δεν είμαστε δα και στο Τρόοδος. Ακόμη και για τους λίγους δημοσιογράφους που είναι αναγκασμένοι να καταγράψουν το γεγονός, παρά το καλό φαγητό, όσο η ώρα περνάει, καταντάει πληκτική. Καμιά είδηση δεν πρόκειται να προκύψει! Ο προεδρικός σύμβουλος Γιώργος, παρά την προχωρημένη ηλικία του περιμένει και παραμένει ξάγρυπνος. Ο Πρόεδρος δε λέει να τελειώσει, είναι κι αυτή η μετάφραση που πρέπει κάθε φορά να γίνεται από τα ιδιόμορφα αγγλικά του στα τουρκοκυπριακά του κατοχικού ηγέτη… χρειάζεται ίσως ένας καλύτερος μεταφραστής. Όπως αυτόν που απασχολούν στις συνομιλίες…Όταν επιτέλους φτάσει η ώρα να δοθεί στον εκλεκτό καλεσμένο και τη σύζυγο του το «κανίσσι» από το ανθηρό προεδρικό περβόλι (παρόμοιο με αυτό που δόθηκε στον Καραμανλή και την Ντόρα) θα τον αγγαρέψουν ξανά να συνοδεύσει την αυτοκινητοπομπή πίσω στα κατεχόμενα. Τότε θα μπορέσει να πάει για ύπνο. Ευτυχώς που δε βαρυστομάχιασε. Στο γεύμα κυριάρχησε το ψάρι. Η σούβλα φαίνεται να πέρασε στην κατηγορία των χωρκατοφαγητών!

Σχετικά με το video

Το βίντεο δε δέχτηκε καμία επέμβαση πλην της προσθήκης των τίτλων έναρξης. Δυνατά του σημεία (highlights), τα αγγλικά του Προέδρου Χριστόφια (όλα τα λεφτά), ίσως και το σαλονάκι από παμπού στον κήπο.
Αδύνατα σημεία:
α. Το σπικάζ με τη γνωστή αντιπαθητική εκφορά των εργαζομένων του κρατικού μας ιδρύματος.
β. Η συμπαθέστατη φάτσα του Ντάουνερ. (Κάνει τον Χριστόφια να κατεβάζει πιο πολύ φαί!!).

----------------------------------------
* Φράση του Κυπρίου προέδρου που πάει να πει «κοπελλούδκια που το ίδιο χωρκό»
**Ο συγκεκριμένος πολιτικός βρίσκεται σήμερα εκτός μάχης

2 σχόλια:

  1. Κατάντησες χειρότερος από την κατάντια του WC blog.
    Φαίνεται σε εμβολίασαν και σένα.
    ΔΕ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΤΕ !!!
    ΤΟ ΑΚΕΛ ! ΤΟ ΑΚΕΕΕΕΛ !!!!!
    ΧΑ ! ΧΑ! ΚΟΡΟΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν υπαρχουν ουτε εκ ουτε τκ.μονο ελληνες και τουρκοι.ανεφ πορδιων το ακελ εφκαλε προεδρο για να καταστρεψει την κυπρο.αφου εφερε χιλιαδες εποικους να δουλεψουν εδω αφου μεγαλωσε την δημοσι υπηρεσια καια φου εδωσε ολο το χρυσαφι μας στους επιχειρηματιες αρχισε να χτυπα τον φτωχο πολιτη.φοροι ανεργια εγκλημα ευρωπαικη ενωση,.αραγε τι αλλο να περιμενουμε απο τκομμουνιστικο καθεστως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...