28 Φεβ 2011

Συνέντευξη του Τ/Κ συνδικαλιστή ηγέτη Σενέρ Ελτζίλ εν όψει του συλλαλητηρίου της 2ας Μαρτίου 2011


Συνέντευξη του Τ/Κ συνδικαλιστή ηγέτη Σενέρ Ελτζίλ εν όψει του συλλαλητηρίου της 2ας Μαρτίου 2011

Η πιο πάνω αναρτημένη τηλεοπτική συνέντευξη του τ/κ συνδικαλιστή ηγέτη Σενέρ Ελτζίλ, είναι μια τολμηρή και ταυτόχρονα ιστορικής σημασίας πολιτική πράξη, που
ανεβάζει στα μάτια κάθε ε/κ τον περήφανο όσο και απελπιστικά δύσκολο αγώνα των συμπατριωτών μας τουρκοκυπρίων, για κοινοτική αυτονομία και επιβίωση.
Ένα αγώνα που ξεκίνησε το 2002 και αναβίωσε πρόσφατα στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 28ης Γεννάρη.
Επισημαίνουμε κάποια σημεία της συνέντευξης που θεωρούμε ότι πρέπει να προσεχτούν από όσους την παρακολουθήσουν:

1. Την παρόμοια αγωνιστική στάση, που κατά τη γνώμη του πρέπει να τηρήσει η ε/κ πλευρά, έτσι ώστε έμπρακτα να δείξει τη συμπαράσταση της.
2. Τον κοινωνικό ρόλο και αποστολή των δασκάλων, όπως τον εφαρμόζει στην πράξη η συντεχνία (KTOS) της οποίας ηγείται, όχι μόνο με τα συγκεκριμένα συλλαλητήρια αλλά και με απεργιακές κινητοποιήσεις κάτω από τις απειλές και το σκοταδιστικό πνεύμα ενός αυταρχικού καθεστώτος.
3. Την αξιοπρεπή, όσο και ενωτική του στάση, απέναντι σε ανθρώπους που ενώ από τη μια πλειοδοτούν στα παχιά αγωνιστικά λόγια, από την άλλη επικρίνουν τις ενέργειες της πλατφόρμας, επιδεικνύοντας παντελή έλλειψη πραγματισμού.

Θα πρέπει τέλος να θαυμάσει κανείς τον συνδικαλιστή ηγέτη, όπως τον ακούμε να μιλάει στη συνέντευξη, για δύο ακόμη λόγους:

1.Το θάρρος και την παρρησία με την οποία αντιπαρατίθεται στην Τουρκία και ιδιαίτερα στον Τούρκο πρωθυπουργό.
2. Τη στωικότητα με την οποία αντιμετωπίζει έναν αγώνα που στην κρίση των πολλών αξιολογείται ως ατελέσφορος και (αφόρητα) μοναχικός.
-------------------
Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στους δημοσιογράφους της δικοινοτικής εκπομπής του ΡΙΚ ΒΙΖ - ΕΜΕΙΣ, Χριστόδουλο Χριστοδούλου και Χουσείν Χαλί. Μεταδόθηκε από το δεύτερο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι(ΡΙΚ2) στις 25/2/2011.

1 σχόλιο:

  1. Ο ελτζιλ συντομα θα ναι στην ηγεσια των τΚυπριων η τολμη του και οι θεσεις του γεννουν ελπιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...