4 Ιουν 2012

Η Αλέκα Παπαρήγα στις Αχαρνές


Η Αλέκα Παπαρήγα στις Αχαρνές

Αλέκα Παπαρήγα: «Το ΚΚΕ "αντίβαρο" του λαού μετά τις εκλογές»

Δεν συμμετέχουμε σε κυβέρνηση της εξουσίας των μονοπωλίων, ανέφερε

«Ο λαός πρέπει να ξέρει ότι αργά η γρήγορα θα έχει να διαλέξει ανάμεσα στην εξουσία των μονοπωλίων και στην εργατική - λαϊκή εξουσία, όπου πρωταγωνιστής θα είναι ο ίδιος» επισήμανε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της στο Μενίδι, τονίζοντας ότι «το ΚΚΕ δεν πρόκειται να μπει σε μια κυβέρνηση η οποία θα είναι το πολιτικό προσωπικό της εξουσίας των μονοπωλίων».

«Το ΚΚΕ θα είναι μετά τις εκλογές, το μοναδικό αποκούμπι και αντίβαρο του λαού», ανέφερε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι «εκείνο που πάνω απ' όλα μας ενδιαφέρει είναι να προειδοποιούμε τον λαό, ώστε να ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την θύελλα, όρθιος και με το κεφάλι ψηλά».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε τον κίνδυνο εξαπόλυσης πολέμου εναντίον της Συρίας, τονίζοντας ότι δεν είναι δευτερεύον ζήτημα για τον λαό και την εργατική τάξη και προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι οικονομικές συνέπειες για τον λαό θα είναι βαριές, καθώς θα υπάρξει εμπλοκή και της Ελλάδας.

«Για το θέμα αυτό, μιλά μόνο το ΚΚΕ», είπε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι οι Ομπάμα και Ολάντ έδωσαν το σύνθημα, ενώ ένδειξη προετοιμασίας πολέμου αποτελεί και το κλείσιμο των πρεσβειών της Συρίας.

Αναφερόμενη στις πολιτικές εξελίξεις, είπε ότι ο λαός πρέπει στις εκλογές να κάνει ένα δεύτερο βήμα, «και να είμαστε προετοιμασμένοι για να μην μας κλέψουν το βήμα που έγινε στις 6 Μάη, στις εκλογές εκείνες, από τις οποίες ο λαός δεν βγήκε νικητής και κυρίως δεν βγήκε κατάλληλα προετοιμασμένος και αυτό δεν το λέμε γιατί απλά θέλαμε καλύτερα αποτελέσματα για το ΚΚΕ».

«Τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές, και ενώ πριν από εκείνες ένα 25% του λαού ήταν αντίθετο, τώρα το ίδιο ποσοστό είναι 12%, ενώ ταυτόχρονα πλειοψηφεί το ρεύμα υπέρ της τροποποίησης του Μνημονίου που σημαίνει ουσιαστικά την κατανομή της ζημιάς μεταξύ των γαλλικών, γερμανικών, κλπ μονοπωλίων» είπε η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι οι τροποποιήσεις που προτείνουν, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι «τροποποιήσεις που γίνονται αποδεκτές από την ΕΕ».

Τόνισε ότι την ΕΕ δεν την ενδιαφέρει το «χρώμα» της κρατικής αντιπροσωπείας που θα διαπραγματεύεται, αρκεί η όποια διαπραγμάτευση να είναι εντός των πλαισίων της και των κανόνων της «κι αν στην κρατική αντιπροσωπεία είναι και κομμουνιστής αποδεχόμενος αυτούς τους όρους, ακόμα καλύτερα, εξάλλου με την "πολυχρωμία" καλλιεργούνται καλύτερα οι αυταπάτες.»

Η κ. Παπαρήγα ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν είπε ότι «για πρώτη φορά η αστική τάξη κράτησε ίσες αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ επικρίνοντάς τους ότι ούτε τα μέτρα κατάφεραν να περάσουν κρατώντας ταυτόχρονα και τον λαό να μην είναι δυσαρεστημένος».

«Η αποπομπή του Γιώργου Παπανδρέου, για την οποία βέβαια δεν κλάψαμε, ήταν ένα σήμα για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, και την αντικατάσταση του φθαρμένου πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης με στελέχη «κατασκευασμένα στον σωλήνα», γιατί η αστική τάξη ξέρει πως η κρίση θα βαθύνει», είπε, τονίζοντας ότι «θέλουν ένα πολιτικό προσωπικό που δεν θα αμφισβητεί τα ιερά και τα όσια της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εκμετάλλευσης και ταυτόχρονα θα ενσωματώνει πλήρως και μόνιμα την Ελλάδα στην ΕΕ, διότι αυτό συμφέρει την κερδοφορία της αστικής τάξης, την συμμετοχή της στην διαπάλη για τις αγορές, ενώ εξασφαλίζει και την πολιτική της στήριξη από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αν το λαϊκό κίνημα αμφισβητήσει την εξουσία της».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ξανά την επιχειρούμενη αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού μέσω της δημιουργίας ενός διπόλου, κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς, με αποδυναμωμένο το ΚΚΕ, «καθώς η αστική τάξη αντιλαμβάνεται το κίνδυνο για την ίδια από την δράση του κόμματος στο εργατικό κίνημα».

Ο λαός μπορεί να παραπλανηθεί στην χειρότερη στιγμή της μεταπολίτευσης, είπε η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι «αυτά τα περί «νέου αέρα» στην ΕΕ, είναι ψέματα, η κρίση θα βαθαίνει, σήμερα όλοι βάζουν στοίχημα για την άναρχη πτώχευση της Ισπανίας, που θα έχει μεγάλο διεθνή αντίκτυπο».

Υπογραμμίζοντας ότι δεν «συνωμοσιολογεί», ούτε μιλά για «διαπλοκές», επισήμανε ότι «τα αμερικάνικα ΜΜΕ, προβάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, γιατί αν η ευρωζώνη αναδιπλωθεί σε 6 κράτη, υπάρχει το ενδεχόμενο «ανοίγματος» προς την Ρωσία, και υπό αυτή την έννοια, ο Ομπάμα ενδιαφέρεται για κάθε κυβέρνηση στην Ευρώπη η οποία στρέφεται εναντίον της Γερμανίας».

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι αυτός ο οξύτατος ανταγωνισμός των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων δεν ενδιαφέρει τον λαό, γιατί τίποτα καλό δεν προμηνύει γι' αυτόν.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι το κόμμα έχει πλήρες πρόγραμμα συγκεκριμένων στόχων ανακούφισης του λαού, τονίζοντας ότι η διαφορά με προτάσεις άλλων έγκειται στο ότι «αυτά πρέπει να τα πληρώσει το κεφάλαιο, όχι «κόψε» από τον ένα για να δώσεις στον άλλο».

Κάλεσε τους εργάτες και τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τις γραμμές των σωματείων τους και να «πετάξουν έξω μέσα από τις αρχαιρεσίες, τις πουλημένες και συμβιβασμένες ηγεσίες, εκλέγοντας αγωνιστές», επαναλαμβάνοντας ότι σε περίπτωση «πτώχευσης ο λαός οργανωμένα θα πρέπει να παλέψει για το ψωμί του».

«Χωρίς ισχυρό ΚΚΕ, δεν θα μπει φρένο, ούτε θα γίνει βήμα μπρος, ο λαός πρέπει να αποκτήσει συνείδηση μιας καθαρής γραμμής σύγκρουσης με το κεφάλαιο στην Ελλάδα, αποδέσμευσης από την ΕΕ και πέρασμα στα χέρια του της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας» είπε, προσθέτοντας ότι «θα δώσουμε το 100% της δύναμής μας για ένα πανίσχυρο εργατικό κίνημα που θα οδηγήσει σε μια πλατιά λαϊκή συμμαχία που θα διεκδικήσει την λαϊκή εξουσία στην οποία θα είμαστε η καρδιά της».

Το ΒΗΜΑ online

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2012, 23:34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...