20 Ιουλ 2012

38 χρόνια μετά…



38 χρόνια μετά…

Για ιστορικούς περισσότερο λόγους δημιουργήσαμε το πιο πάνω video με τίτλο «38 χρόνια μετά…», ώστε στα ντοκουμέντα της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας να καταχωρηθεί μια ακόμη θλιβερή μαρτυρία για το πώς κατάντησε ο αγώνας για ειρηνική λύση του κυπριακού μετά από τόσα πολλά χρόνια! Από καιρό εξάλλου, έχω αποκτήσει την πεποίθηση, ότι μετά από κάποιο διάστημα τα κοπελλούθκια ή τα εγγόνια μας, δεν θα μας πιστεύουν σε ό,τι θα τους λέμε για γεγονότα των ημερών μας , χωρίς την υποστήριξη της κυπριακής (ιστορικής) μας αφήγησης, από την ύπαρξη τέτοιων άμεσων πηγών!

Με την ευκαιρία της αλλαγής στάσης στο ζήτημα της λύσης του κυπριακού, από τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργο Λιλλήκα, πρώην μυστικό μέλος του ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας μαζί με την αγανάκτηση του για την απαράδεκτη απεμπόληση εκ μέρους του της Δ.Δ.Ο. , θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να επιτεθεί σε όλο το φάσμα των πολιτικών ή και εκκλησιαστικών δυνάμεων, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την αντιστρατεύονται.

Στην έκρηξη του αυτή, δυστυχώς, δεν θα αποφύγει να ειρωνευτεί ανιστόρητα το «σχέδιο Ανάν», λέγοντας ότι αυτοί που στο παρελθόν αγωνίστηκαν να το «περάσουν», σήμερα λαϊκίζουν. Είναι πάντως ευτύχημα που στη κατακλείδα του λόγου του, δεν παραλείπει να αναφέρει, έστω και θεωρητικά, τις ευθύνες όλων μας, για ότι συνέβη στην Κύπρο τις τέσσερεις αυτές δεκαετίες!

Όσο για τους τρείς ακραίους εθνικιστές πολιτικούς, που επιβιώνουν λαθραία στο πολιτικό σκηνικό, λόγω ακριβώς της ανικανότητας των μεγάλων κομμάτων να επιβάλουν μια ρεαλιστική λύση, ώστε η Κύπρος να καταφέρει να γλυτώσει τη ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ, δεν επιθυμούμε να προσθέσουμε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο, στις αποφάνσεις και ερμηνείες τους.

---------------------------------------

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του ΚΥΠΕ/ΑΠΕ, για την εκδήλωση των αντιστασιακών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ:

Θεωρούν τη διχοτόμηση ενδεδειγμένη λύση

Υπάρχουν κάποιοι σε κρατικά και εκκλησιαστικά αξιώματα, που θεωρούν ότι η διχοτόμηση αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση και κάποιοι άλλοι που ξέχασαν πόσο πολεμούσαν υπέρ της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταδίκης του φασιστικού πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Δημοκρατικών Αντιστασιακών.

Σε εκτός κειμένου αναφορές του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως "ορισμένοι θεωρούν ότι στις υφιστάμενες συνθήκες, η διχοτόμηση αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση. Υπάρχουν τέτοιοι, δεν θα τους κατονομάσω αυτή τη στιγμή, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχουν σε διάφορα αξιώματα, κρατικά και εκκλησιαστικά".

Είπε ακόμη πως κάποιοι, που υπηρέτησαν το ΑΚΕΛ αλλά και τη διακυβέρνηση Βασιλείου, χθες βράδυ στη Σχολή Τυφλών, ξέχασαν πόσο υπέρμαχοι ήταν της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

"Αυτές οι φωνές που ακούστηκαν χτες, ξέχασαν τα πάντα. Ξέχασαν πόσο πολεμούσαν υπέρ της διζωνικής, δικοινοτικής, ομοσπονδίας και αίφνης έσβησαν από το λεξιλόγιο τους τη διζωνική, δικοινοτική, ομοσπονδία, ως ανέφικτη", είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και διερωτήθηκε τί είναι το εφικτό για εκείνους.

Αν είναι η διχοτόμηση, συνέχισε, "ας το πει κάποιος καθαρά" και τόνισε πως "αν απαρνηθούμε τη διζωνική, δικοινοτική, ομοσπονδία προσφέρουμε τα καλύτερα όπλα στην Τουρκία να προωθήσει την ολοκλήρωση του εγκλήματος και τη μονιμοποίηση και νομιμοποίηση της διχοτόμησης".

"Δεν μας βολεύει η διχοτόμηση", διαμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας και συμπλήρωσε "αυτό, ο κυπριακός λαός, όσο απογοητευμένος και αν είναι από τη στασιμότητα που προκαλεί η αλαζονική πολιτική της Τουρκίας, η ετσιθελική πολιτική της Τουρκίας, η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, θα πρέπει να το εμπεδώσει".

Ανέφερε πως "οι άνθρωποι οι οποίοι θυσιάστηκαν, δεν θυσιάστηκαν για να έρθει η διχοτόμηση στην Κύπρο, θυσιάστηκαν για να αποτραπεί η διχοτόμηση, και αυτό πρέπει ο κυπριακός λαός να το κατανοήσει και να σταματήσει να καθοδηγείται από τα συναισθήματα της απογοήτευσης που προκαλεί η στασιμότητα".

Σε άλλη εκτός κειμένου αναφορά του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως αυτοί που έφεραν το σχέδιο Ανάν "αίφνης τα ξέχασαν όλα και συνταυτίζονται με εκείνους οι οποίοι δεν θέλουν λύση διζωνικής, δικοινοτικής, ομοσπονδίας γιατί, λένε, αυτό θέλει ο λαός τον οποίον επικαλούνται για να υψώσουν και πάλι το τείχος του λαϊκισμού και να ξεγελάσουν τον κόσμο".

"Έχω τη γνώμη ότι όλοι μας, ως πολίτες της Δημοκρατίας, έχουμε τις δικές μας ευθύνες. Να μην περάσουν ξανά εκείνοι οι οποίοι μας οδήγησαν στο σχέδιο Ανάν. Αλλά, ο κόσμος πρέπει να χρησιμοποιήσει και να αξιοποιήσει το κριτήριο του και να μην σβήνει από τη μνήμη του τα όσα δεινά έχουμε περάσει από το 1974 μέχρι σήμερα", συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

18/07/2012

1 σχόλιο:

  1. γνωριζεις λινοπαμπακε οτι το κομμα σου τοτε απαγορευσε σε μελη του να μπουν στον συνδεσμο συγγενων αγνοηθεντων γιατι ελεγε οτι δεν υπαρχουν αγνοουμενοι? ντροπη σας προδοτες.ειστε κομμα προδοσιαςκαι καθημερινων μταλλαξεων.εδκιαβασα τζε την επιστολη που επεψετε του σαμψων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...