22 Οκτ 2012

«Την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες»



«Την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες»

«Ο ουτοπικός, συνθηματολογικός εθνικιστικός λόγος, όσο κι αν καταφέρνει να λειτουργεί καταλυτικά στο θυμικό μας,  λόγω της ασύγγνωστης καπηλείας και κατάχρησης του από τις πολιτικές ή και στρατιωτικές μας ηγεσίες, δεν παύει ωστόσο να στερείται ρεαλισμού και πρακτικής αποτελεσματικότητας, για τη λύτρωση από τα ανυπέρβλητα προβλήματα που επαγγέλλεται να επιλύσει».

Αντώνης Κουρσουμπάς 

Η αναφορά μας με αφορμή το video με απόσπασμα  από την ομιλία του αρχηγού της «Χρυσής Αυγής» Νίκου Μιχαλολιάκου, στην οποία περιλαμβάνεται «διασκευασμένο»  το ιστορικό σύνθημα των Ελληνοκυπρίων «Την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες», από τα χρόνια της ΕΟΚΑ.  Ένα σύνθημα που διατήρησε στη συλλογική μας μνήμη η φωτογραφία του τοίχου πάνω στο οποίο αναγράφηκε από τον ποιητή Γιώργο Σεφέρη.
Το κείμενο που ακολουθεί περιλαμβάνει το ρεπορτάζ από την εκδήλωση της «Χρυσής Αυγής» στο πάρκο Γουδή στις 21 Οκτωβρίου 2012.  

Πολιτική «θύελλα» για το ναζιστικό χαιρετισμό Μιχαλολιάκου

«Αυτά τα χέρια μπορεί καμιά φορά να χαιρετάνε έτσι. Αλλά είναι καθαρά χέρια. Δεν είναι βρώμικα. Δεν έχουν κλέψει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, σε εκδήλωση της 12ης Γιορτής Ελληνικής Νεολαίας στο άλσος Ελληνικού Στρατού.
Λέγοντας «έτσι», ο κ. Μιχαλολιάκος χαιρέτησε ναζιστικά, ενώπιον πλήθους μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής, όπως φαίνεται και στο βίντεο που μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, το μεσημέρι της Κυριακής.
«Κανείς Χρυσαυγίτης δεν περιέχεται στις λίστες της ντροπής, στις λίστες των απατεώνων, δεν περιέχεται στα σκάνδαλά τους, δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά που έγιναν σε βάρος του έθνους» είπε ο κ. Μιχαλολιάκος.
«Το είπα, και το σχολίασαν. Στην ομιλία που έκανα στους συναγωνιστές μου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής. Ότι μας είπανε ναζί, δεν μας είπαν όμως ποτέ κλέφτες. Αυτά τα χέρια μπορεί καμιά φορά να χαιρετάνε έτσι. Αλλά είναι καθαρά χέρια. Δεν είναι βρώμικα. Δεν έχουν κλέψει» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του κ. Μιχαλολιάκου.
«Δεν κρύψαμε ποτέ την ιδεολογία μας. Είμαστε Έλληνες εθνικιστές. Ας μας λένε όπως θέλουν. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως δεν διαθέτουμε δηλώσεις μετανοίας, δεν μετανοούμε. Διότι πάντα γι' αυτές τις σημαίες αγωνιζόμασταν: για Ελλάδα, πατρίδα τιμή, πίστη και τίποτε άλλο» τόνισε.
Κατά την ομιλία του, ο κ. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ακόμα ότι η διαφορά της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ είναι μικρή.
Πρόσθεσε πως η νεολαία του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος είναι ο ανθός της Ελληνικής Νεολαίας και έχει ως σκοπό και υποχρέωση τη νίκη και την απελευθέρωση της πατρίδας από τους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους.

Πολιτικές αντιδράσεις για το ναζιστικό χαιρετισμό Μιχαλολιάκου

«Στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι είσαι ό,τι δηλώσεις. Όμως, πολλές φορές ισχύει η ρήση "οι ανήθικοι μιλούν για ηθική". Για μας, την πλειοψηφία των Ελλήνων, που εκτελέστηκαν από τους Ναζί και οι δυο μας παππούδες, και χάσαμε 11 συγγενείς σε εθνικούς αγώνες, ο φασιστικός χαιρετισμός δεν είναι μόνο πρόκληση, αλλά και ύβρις» ανέφερε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, Μανώλης Κεφαλογιάννης, σχολιάζοντας «το φασιστικό χαιρετισμό του γραμματέα της Χρυσής Αυγής».
«Λίγες ημέρες πριν γιορτάσουμε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η φασιστική τραγωδία της κατοχής της χώρας μας παρουσιάζεται ως φασίζουσα κωμωδία ορισμένων στην Ελλάδα του 2012. Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση» συμπλήρωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.
«Ο κ. Μιχαλολιάκος δεν έχει κανένα πρόβλημα να χαιρετά ναζιστικά. Εκμεταλλεύεται την κρίση και υπόσχεται μια νέα Ελλάδα, με υλικά που οδήγησαν την Ευρώπη στην καταστροφή» σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας: «Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Πέρασε πολλά, για να επιτρέψει στις δυνάμεις του φασισμού να εμφανίζονται ως λύση».
«Οι ναζιστές είναι υποκριτές, ληστές και φονιάδες των λαών, προστάτες του κεφαλαίου. Αυτούς εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή» δήλωσε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Παναγιώτης Μεντρέκας, αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Μιχαλολιάκου στο Γουδή.
Απαντώντας, η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι «το εθνικό καθεστώς του Ιωάννου Μεταξά, που είπε ΟΧΙ στους ξένους εισβολείς και τους πολέμησε στην Πίνδο και την Μακεδονία το 1940-41, είχε καθιερώσει επισήμως το χαιρετισμό με τεταμένη τη δεξιά. Έτσι ακριβώς χαιρετούσαν τότε οι Έλληνες πατριώτες που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία της Πατρίδας μας».

Protothema.gr 21/10/2012

2 σχόλια:

  1. coach outlet canada, http://www.coachoutletcanada.com.co/
    lebron james shoes, http://www.lebronjames.us.com/
    ray ban sunglasses, http://www.ray-bansunglassess.in.net/
    hermes birkin, http://www.hermesbirkin.org/
    lacoste polo shirts, http://www.lacostepoloshirts.cc/
    cheap nfl jerseys, http://www.cheapnfljerseys.org/
    michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutlets.uk/
    beats headphones, http://www.beats-headphones.in.net/
    coach outlet online, http://www.coachoutletonline-store.us.com/
    nba jerseys, http://www.nbajerseys.us.com/
    michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutletonlinestores.us.com/
    gucci, http://www.borseguccioutlet.it/
    ralph lauren uk, http://www.ralphlaurenoutletuk.org.uk/
    mulberry outlet, http://mulberryoutlet.outlet-store.co.uk/
    chanel outlet, http://www.chaneloutletstore.us.com/
    hermes bags, http://www.hermesbags.co.uk/
    toms shoes, http://www.toms.us.com/
    polo ralph lauren, http://www.poloralphlauren.us.org/
    fitflop, http://www.fitflop.in.net/
    coach outlet online, http://www.coachoutletonline.in.net/
    nike roshe, http://www.nikerosherunshoes.co.uk/
    ray ban sunglasses, http://www.raybansunglass.us.com/
    ray ban sunglasses, http://www.rayban-sunglassess.us.com/
    michael kors handbags, http://www.michaelkorshandbagsoutletstore.us.com/
    oakley, http://www.occhialioakleyoutlets.it/
    cai2015928

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...