10 Νοε 2011

Μεταξύ Πετσάλνικου και Παπαδήμου...



Μεταξύ Πετσάλνικου και Παπαδήμου...

«ΑΘΛΙΟ ΠΑΖΑΡΙ»

Παπαρήγα: Καλά να πάθει ο Καρατζαφέρης

"Μόλις έμαθα ότι ο Καρατζαφέρης έφυγε από το προεδρικό μέγαρο. Καλά να πάθει. Τον έχουν για συγκλολλητική ουσία. Μάλλον δεν του δωσαν κανένα υπουργείο" δήλωσε η ΓΓ του ΚΚΕ, Ακέκα Παπαρήγα, που πληροφορήθηκε τις εξελίξεις την ώρα που μιλούσε σε εκδήλωση.

Οι τελευταίες εξελίξεις με το σχηματισμό της κυβέρνησης δεν αλλάζουν σε τίποτα για τους εργαζόμενους και μπαίνουμε εκ των πραγμάτων σε μια νέα φάση, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση βιομηχανικών εργατών.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ, πριν ακόμη σχηματιστεί η κυβέρνηση, είχε υπογραμμίσει ότι πιο δυνατά και αποφασιστικά ο αγώνας να έχει σαφή στόχο, σαφή γραμμή πάλης κατά της εξουσίας μονοπωλίων.

ΠΑΠΑΡΗΓΑ 09/11 ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αυτό που έχει σημασία τώρα, είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ, ότι το ΠΑΣΟΚ και η αστική τάξη της χώρας, ξέρουν καλά ότι η κρίση στην ευρωζώνη βαθαίνει, ότι είναι προ των πυλών η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και καταλάβαιναν ότι έπρεπε να σχηματίσουν μια κυβέρνηση με τη ΝΔ, όχι για να είναι πιο ικανή στην διαπραγμάτευση, αλλά για να είναι μία κυβέρνηση ικανή να βάλει στη γωνία το λαό, τώρα που δυναμώνει το λαϊκό κίνημα.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι όλοι αυτοί οι παράγοντες "ξέρουν ότι πρέπει να προλάβουν πριν το κίνημα μετατραπεί σε χείμαρρο". "Εμείς", πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα, "την ονομάσαμε κυβέρνηση μαύρου μετώπου, όχι γιατί το ΠΑΣΟΚ πήγε με τη δεξιά αλλά και γιατί έχει σαν στόχο να τσακίσει λαϊκό κίνημα".

"Απαράδεκτο και κατάπτυστο", χαρακτηρίζει το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, "το άθλιο παζάρι που παίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Καρατζαφέρης μπροστά στα μάτια του λαού, εκβιάζοντάς τον με πρόσχημα την έκτη δόση" και προσθέτει ότι το ΚΚΕ απαιτεί αμέσως εκλογές και σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Το ΚΚΕ, επαναλαμβάνει ότι "δεν πήγε και ούτε πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία συνάντηση πολιτικών αρχηγών που συζητά ή επικυρώνει τη διαμόρφωση κυβέρνησης για να οδηγήσει δεμένο το λαό στην ανεξέλεγκτη πτώχευση που του φέρνουν".Πάντως ο Κάρολος Παπούλιας είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, κατά την οποία ο Γιώργος Καρατζαφέρης τον διαβεβαίωσε ότι θα παραστεί στη σύσκεψη των αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί.Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, ο κ. Παπούλιας ζήτησε από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να παραβρεθεί στην σύσκεψη, ενώ ο κ. Καρατζαφέρης φέρεται να εξέφρασε την ενόχλησή του από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΕΘΝΟΣ.gr 10/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...