7 Ιουλ 2012

Η Κύπρος και ο εταιρικός φόρος




Η Κύπρος και ο εταιρικός φόρος

Ο πρόεδρος Χριστόφιας, στη συνέντευξη του στο Ευρωκοινοβούλιο με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου,αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στον περίφημο Εταιρικό Φόρο!
Η τοποθέτηση του στο ζήτημα αυτό σίγουρα θα εξέπληξε πολλούς, αν και όπως δείχνουν τα πράγματα η σημερινή θέση της κυβέρνησης, όπως πετυχημένα την εξέφρασε ο επικεφαλής της, θα πρέπει να διαμορφώθηκε όχι βεβαίως την τελευταία στιγμή
Το περίεργο είναι ότι η αντιπολίτευση ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ, λίγο αργότερα στο σχολιασμό της συνέντευξης του Προέδρου, εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη σαφή, όπως ελέχθη, δήλωση του και μάλιστα ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου
Όπως και να έχει η υπόθεση αυτή θάταν καλό να υπάρξει μια πιο λεπτομερής και τεκμηριωμένη εξήγηση για τις σημαντικές αυτές μεταλλάξεις του κυβερνώντος κόμματος στην οικονομία, έτσι ώστε από εδώ και εμπρός ο χαρτοπόλεμος των ευθυνών για το ποιος φταίει εδώ που οδηγηθήκαμε, αλλά προπάντων το πώς θα βγούμε το γρηγορότερο από τον λαβύρινθο που μας έχουν χώσει, να επιτευχθεί, αν είναι δυνατόν, με τις λιγότερες γρατσουνιές!

5 σχόλια:

  1. Δεν σφάζεις τη κότα που γεννά χρυσα αυγά για να κάμεις σούπα αφκολέμονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την έσιει πάρει μαζί του ο Γρουστόφκιας στο Κελλάκι για τους τροϊκανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλαν ρε κουμπάρε δεθωρεις τι γίνεται γυρόν σου που Αμερική μέχρι Παρίσι που Λονδίνο μέχρι Μαδρίτη που Ρώμη μέχρι δουβλίνο; Εγίνην η συτζιά του μαύρου τζείνος ο "γρουστόγκιας". Τώρα να δούμεν σε μερικούς μήνες τι θα γίνετε χωρίς Γρουστόφκια. Ελπίζω να μεν πάθετε τζιείνον που έπαθεν ο καπιταλισμός χωρίς κομμουνισμόν.

      Διαγραφή
    2. Φίλε acera σιαιρετώ σε! Βλέπω δεν με ξήασες!
      τζαι σιαίρομαι για αυτό.
      Εγώ όπως γνωρίζεις διαμένω Αθήνα. Στο πειραματόζωον της ΚΡΙΣΗΣ. Τι να την κάμω την Αμερική ή το Δουβλίνο.
      Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί μου κόλλησες την ετικέτα του εχθρού του Γρουστόφκια. Απλή κριτική του ασκώ κι αυτή πολύ ηπιότερη από ότι του πρέπει! Αυτός είναι που συνηθίζει να τα ρίχνει ούλα σιωνωτά στους ανθρώπους που δεν συμφωνούν μαζί του. Για παράδειγμα διάβαζα πριν λίγο για το κουμάσι τον Βγενόπουλο της Marfin, (έρευνα του roiter) που όλως περιέργως έγινε κολλητός του "δικού μας", μόνο και μόνο για να φορτώσουν τις ευθύνες για την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής στον Ορφανίδη. Τον οποίον σημειωτέον κατηγόρησε ανοιχτά στο Ευρωκοινοβούλιο, χωρίς στοιχεία και σε "ατμόσφαιρα εθνικής ενότητας"(ακατάγνωτα)!!
      Λυπάμαι πάντως πολύ που η κριτική σου έχει αυτόν τον χαρακτήρα : "ελπίζω να μεν πάθετε κλπ". Αν κάναμε κριτική με όρους προσωπικής εμπάθειας θα είχες το δικαίωμα να μας προσάψεις τέτοιας μορφής χαρακτηρισμούς, δεν το νομίζω όμως. Με εκπλήσσει το γεγονός γιατί έριξες τόσο χαμηλά τον πήχη. Κάποτε οι κριτικές σου (σε μεγάλο εύρος θεμάτων)ήταν ομολογουμένως αξιοζήλευτες!

      Διαγραφή
  3. http://syntyxanoume.blogspot.com/search/label/%CE%92%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1%20%CE%9C%CE%AF%CE%BC%CE%B7%20%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B7%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%20%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...