15 Σεπ 2011

Ο Αρχιεπίσκοπος για το πρόσωπο του, για την Ελλάδα και την κρίση, για τις σχέσεις με Χριστόφια



Ο Αρχιεπίσκοπος για το πρόσωπο του, για την Ελλάδα και την κρίση, για τις σχέσεις με Χριστόφια

Εικοσιεπτά ερωτήσεις προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄, από τον γνωστό Ελλαδίτη δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για την τηλεόραση του Σκάϊ. Η συνέντευξη αποτελείτο από δύο μέρη και προβλήθηκε στην Ελλάδα την Πρωτομαγιά (α΄μέρος) και τις 8 Μαίου 2011 (β΄μέρος). Στο «συντυχάννουμε» θα παρουσιαστεί μόνο το πρώτο μέρος.
Για διευκόλυνση του επισκέπτη του blog, η συνέντευξη χωρίστηκε σε έξι διαφορετικές ενότητες, που θα παρουσιαστούν σε τρεις διαδοχικές αναρτήσεις. Οι ερωτήσεις της κάθε ενότητας υπάρχουν γραμμένες αμέσως παρακάτω. Μπορείτε αφού διαβάσετε την ερώτηση που επιθυμείτε να πατήσετε στη συνέχεια την κεντρική εναλλασσόμενη οθόνη του video με τον αντίστοιχο αριθμό ερώτησης - απάντησης.
Το τρίτο μέρος που παρουσιάζουμε σήμερα έχει τίτλο: «Ο Αρχιεπίσκοπος για το πρόσωπο του, για την Ελλάδα και την κρίση, για τις σχέσεις με Χριστόφια». Η επιλογή έχει να κάνει με την επικαιρότητα, αφού μόλις πριν λίγες μέρες (9/9/2011) ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε την πρόθεση του να αναμειχθεί ανοιχτά στην πολιτική ορίζοντας δικό του υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του 2013, προτείνοντας δικό του σχέδιο λύσης του Κυπριακού και εξασφαλίζοντας για την ευόδωση των πιο πάνω δικό του τηλεοπτικό κανάλι.

Οι Ερωτήσεις

Προσωπικά

1.Μακαριότατε από πότε ζείτε το κυπριακό πρόβλημα; Από ποια ηλικία; (4)*
2.Είχατε αποφασίσει για το μέλλον σας τότε Μακαριότατε; . Ότι θα ακολουθήσει το δρόμο του Κυρίου; Ήταν το οικογενειακό σας περιβάλλον που σας είχε δώσει αυτά τα εθνικά χαρακτηριστικά; (5)
3.Είχατε κάποια πρότυπα; Ακολουθούσατε κάποιους άλλους ανθρώπους; (6)

Για την Ελλάδα και την οικονομική κρίση

1.Η Αθήνα είναι καλά στον ρόλο της… συνδράμει; Πώς είναι αυτήν την περίοδο Μακαριότατε; (18)
2.Η Κυπριακή Δημοκρατία οικονομικά πώς είναι αυτήν την περίοδο Μακαριότατε; (19)
3.Στην Ελλάδα αυξήσαμε το δημόσιο σε υπερβάλλοντα βαθμό. Υπάρχει η ίδια αντίληψη κρατισμού και στην οικονομία της Κύπρου; (20)

Για τις σχέσεις με τον Πρόεδρο Χριστόφια

1.Οι σχέσεις σας με τον Πρόεδρο Χριστόφια πώς είναι αυτήν την περίοδο Μακαριότατε; (23).
2.Σας χρεώνουν ταύτιση με τον αείμνηστο Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο. Αυτό καθορίζει τη σχέση σας με τον Πρόεδρο Χριστόφια; (24)
3.Η αριστερή πολιτική καταγωγή του Προέδρου Χριστόφια δημιουργεί εμπόδιο στη συνεργασία σας; (27)
--------------------------------------------------
* στην παρένθεση ο αριθμός της ερώτησης που αντιστοιχεί στους αριθμούς των ερωτήσεων που αναγράφονται κάτω από την κεντρική εναλλασσόμενη οθόνη του video.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...