24 Σεπ 2011

Μήνυμα Χριστόφια προς Τουρκοκύπριους, και η θλιβερή στάση της αντιπολίτευσης…



Πισώπλατες μαχαιριές στον Πρόεδρο Χριστόφια, ενώ δίνει τη μάχη της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη

Ενώ ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη όπου, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής και τις διπλωματικές υπηρεσίες της Δημοκρατίας, σε συνεργασία και με την ελληνική διπλωματία, δίνει ίσως την πιο κρίσιμη διπλωματική μάχη στην ιστορία της κυπριακής διπλωματίας, στην Κύπρο άρχισε η υπόσκαψη!
Την ώρα που με λεπτούς διπλωματικούς χειρισμούς, με αλλεπάλληλες συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, αρχηγούς διπλωματικών αποστολών, με συνεντεύξεις και δηλώσεις αποκρούει σε διπλωματικό επίπεδο την τουρκική επιθετικότητα με αφορμή τις έρευνες για το φυσικό αέριο, κάποιοι ψάχνοντας αφορμές από την πέτρα, «ανακάλυψαν» υπαναχωρήσεις!
Ενώ σε διεθνές επίπεδο όλοι μιλούν με διθυραμβικά σχόλια για τον θρίαμβο του Δημήτρη Χριστόφια στην υπόθεση, στην Κύπρο οι γνωστοί πολέμιοι του ενοχλήθηκαν γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε το αυτονόητο, ότι ο εντοπισμός υδρογονανθράκων είναι ένας επιπρόσθετος λόγος για τη λύση του κυπριακού καθώς θα ωφεληθούν και οι δυο κοινότητες της Κύπρου.
Επιχειρούν έντυπα της Δεξιάς να δημιουργήσουν θέμα για τη δήλωση αναφορικά με το εάν οι Τουρκοκύπριοι θα ωφεληθούν από τον φυσικό πλούτο της χώρας πριν ή μετά τη λύση. Όταν το θέμα τέθηκε ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι αυτό θα εξεταστεί στην ώρα του από την ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ωστόσο, κάποιοι ενοχλημένοι από την επιτυχία του με το φυσικό αέριο, και ενεργώντας με αλλότρια κίνητρα, με μικροπολιτικές σκοπιμότητες, καμώνονται πως δεν αντιλαμβάνονται από διεθνή πολιτική και διπλωματία, από χειρισμούς σε διεθνή φόρα, στρατηγικές και τακτικές.

Στο ίδιο έργο θεατές με συντονισμένη αντιπολίτευση να επιχειρεί κτυπήματα κάτω από τη μέση!

Στο ίδιο έργο θεατές. Συντονισμένα και με την ίδια σχεδόν φρασεολογία τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρήκαν αφορμή για να εξαπολύσουν νέα λυσσαλέα επίθεση εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
Αφορμή αναφορά για τα οφέλη και στους Τουρκοκύπριου ς από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου. Η επιχείρηση υπόσκαψης ξεκίνησε από τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης της Δεξιάς , με στόχο να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη. Στη δεύτερη πράξη του έργου, στο θέατρο του παράλογου που παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες, ανέβηκαν στη σκηνή και ανέλαβαν δράση οι αρχηγοί και εκπρόσωποι των κομμάτων. Τα δήθεν ανεξάρτητα ΜΜΕ ανέδειξαν το θέμα και τα μικρόφωνα περιήλθαν από όλους για να εγείρουν ένα ανύπαρκτο θέμα, εφεύρημα των παρασκηνίων με απόδοση στον Πρόεδρο προθέσεων «νέων δώρων» στους Τουρκοκυπρίους: Από τον ΔΗΣΥ ο ηγέτης του N.Aναστασιάδης,από το ΔΗΚΟ ο Εκπρόσωπος Τύπου Φώτης Φωτίου, από το Δεύτερο (ή Πρώτο) ΔΗΚΟ), ο Νικόλας Παπαδόπουλος με χωριστή γραπτή δήλωση, από την ΕΔΕΚ ο Δημ. Παπαδάκης, από το ΕΥΡΩΚΟ ο Θ. Ευθυμίου και από τους οικολόγους η ηγέτιδα τους Ιωάννα Παναγιώτου.
Ντροπή κύριοι και κυρία, τόσες μέρες ο Πρόεδρος δίνει με απόλυτη επιτυχία την τιτάνια μάχη αντιμετωπίζοντας τις επιθέσεις της Αγκυρας , η οποία δεν χωνεύει το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία άσκησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της και προχώρησε στη γεώτρηση για εντοπισμό φυσικού αερίου, και δεν βρήκατε να πείτε ένα καλό λόγο.
Το έπραξαν όμως άλλοι. Διεθνώς όλοι μιλούν για τον Πρόεδρο της μικροσκοπικής Κύπρου που κατάφερε να δαμάσει την Τουρκία και «να νικήσει τον Ταγίπ Ερντογάν» στο τεραστίων γεωστρατηγικών συμφερόντων παιχνίδι των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Η αντιπολίτευση εδώ, αντί να σταθεί στο πλευρό του Προέδρου στην αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων τουρκικών απειλών, άρχισε τα κτυπήματα κάτω από τη μέση. Είναι τουλάχιστον μικρόψυχη η στάση τους και επιβεβαιώνουν ότι θέτουν υπεράνω όλων τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και τις προσωπικές φιλοδοξίες!

Γνώμη on line 23/9/2011

2 σχόλια:

  1. 50 χρόνια εκυβερνούσαν τζιόλας αυτοί οι άθλιοι. Τζιαι ίσως να κυβερνούν τζιαι σε κανέναν θκυό. Τζιαι ύστερα διερωτάται κανείς γιατί εκαταστράφην η Κύπρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντώνη εν πολλά καλό το βίντεο ως αναφορά. Κάποτε θα βάλλουμε στη σειρά τες δουλειές σου τζιαι θα πιάννουμε κλίμα εποχής...
    Αλλά ρε γαμώτο, πότε άλλαξε το κλίμα τζιαι η εποχή σε τούντον ρότσο που πρέπει ν' αγαπούμε τζιαι μας εκάμαν να μισούμεν τζιαι να τον εγκαταλείπουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...